Σεισμικά κύματα ύψους 10 εκατοστών έπληξαν πριν από λίγο τις ακτές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, μετά το σεισμό των 7,1 βαθμών που σημειώθηκε στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της χώρας, στις 09:57 τοπική ώρα (03:57 ώρα Ελλάδας).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανοικτά της χερσονήσου Οτζίκα, σε βάθος 10 χλμ., ανακοίνωσε η υπηρεσία.

Στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί ο σεισμός 9 βαθμών της 11ης Μαρτίου και το επακόλουθο τσουνάμι, που προκάλεσαν τη συνεχιζόμενη πυρηνική κρίση στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι.

Οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι, που είχε ήδη υποστεί μεγάλες καταστροφές από το σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από αυτό, μεταδίδει το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

 Η Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) ανακοίνωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοί της στο εργοστάσιο απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι προκλήθηκαν περαιτέρω ζημιές στο πυρηνικό εργοστάσιο όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης του συστήματος ψύξης των αντιδραστήρων, ώστε να σταθεροποιηθούν.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εταιρία πρόσθεσε ότι θα παρακολουθεί ένα μεγάλο πλοίο ανοικτά του εργοστασίου που χρησιμοποιείται ως προσωρινή δεξαμενή απόθεσης ραδιενεργού ύδατος.

(φώτο από zougla)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook