Η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, καθώς επίσης και το αποτέλεσμα της, να τιναχθεί στον αέρα το δάνειο από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων και να παγώσουν πέντε έργα του δήμου, αποτελεί εκ των πραγμάτων μια σημαντική πολιτική ήττα για τη δημοτική αρχή.

Και αυτό, διότι αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι στην πολιτική, δεν έχουν σημασία, οι όποιες καλές προθέσεις, αλλά το αποτέλεσμα!

Είναι αδιανόητο να πηγαίνεις σε μια πολιτική “μάχη” και να μην έχεις διασφαλίσει εκ των προτέρων τους συσχετισμούς εκείνους που θα σε οδηγήσουν στη νίκη. Αν δεν τους διασφαλίσεις, αναβάλλεις τη μάχη… 

Λόγω πολιτικής απειρίας, η δημοτική αρχή πήγε στη “μάχη” της περασμένης Δευτέρας για να χάσει. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία (2/3 των μελλων του δημοτικού συμβουλίου) για να πετύχει την τροποποίηση του πίνακα με τα έργα που συγχρηματοδοτούνταν από την ΕΤΕπ, δεν έκανε τίποτα για να βρει τον μαγικό αριθμό των 35 συμβούλων για να περάσει η πρόταση της. 

Και όταν συνειδητοποίησε ότι δεν είχε τους συσχετισμούς με το μέρος της, παρέδωσε “αμαχητί τα όπλα” αντί να αναβάλλει τη διαδικασία.

Παρά τις όποιες καλές προθέσεις, ένα είναι το σίγουρο: Η πολιτική απειρία … κοστίζει!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook