Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε κάτοικος στο Αρώνι Ακρωτηρίου και ιδιοκτήτης αμνοεριφίων.

Ο κάτοικος βρήκε σήμερα κατασπαραγμένα τα αμνοερίφιά του που έβοσκαν σε περιφραγμένο χωράφι του. Πρόκειται για 12 αρνάκια στα οποία επιτέθηκαν αδέσποτα σκυλιά σκοτώνοντάς τα.

Ο γιος του ιδιοκτήτη των αμνοεριφίων που σκοτώθηκαν, θίγει πολύ εύλογα και εύστοχα τον παραλογισμό του νόμου, που μεροληπτεί και προστατεύει κάποια μόνο ζώα. Ο νόμος αν σκοτωθεί ένας σκύλος επιβάλλει αυστηρές ποινές. Στην περίπτωση όμως που σκοτωθούν άλλα ζωάκια, όπως για παράδειγμα τα αμνοερίφια, για τα οποία ο ιδιοκτήτης έχει δώσει χρήματα για την απόκτηση και την εκτροφή τους, τότε δεν καλύπτεται από πουθενά!!!

Στο μήνυμά του αναφέρει σε γενικές γραμμές:

Θα ήθελα να κάνω παράπονα γι’ αυτήν την κατάσταση. Αυτό το έκαναν αδέσποτα σκυλιά. Πλέον βάσει νόμου αν σκοτώσεις ένα σκύλο πας φυλακή. Εγώ που έπαθα ζημιά στα δικά μου ζώα από αδέσποτα σκυλιά και δεν είναι μόνο 4 είναι 12 αμνοερίφια, γιατί δεν καλύπτομαι; Ο νόμος γιατί να καλύπτει μόνο τα αδέσποτα και όχι τα ζώα γενικά;

Να προσθέσουμε εμείς, ότι πέρα από τα σκυλάκια και τα γατάκια, δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας, ο ίδιος ζήλος από τις φιλοζωικές οργανώσεις για άλλα ζώα, όπως τα αμνοερίφια που ειδικά στην επαρχία είναι τα πιο εύκολα θύματα. 

Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook