Ένας 60χρονος συνελήφθη χθες για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, στο Ηράκλειο. Μετά από έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως ο 60χρονος άνδρας ήταν ο δράστης απόπειρας ληστείας στο σπίτι 62χρονου, το οποίο μάλιστα είχε χτυπήσει στο κεφάλι με λαβή όπλου.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναλυτικά αναφέρεται:

“Συνελήφθη, χθες (13.01.2016) το μεσημέρι στο Ηράκλειο, 60χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα ληστείας που διαπράχθηκε την 14.10.2014 σε οικία 62χρονου ημεδαπού και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Ειδικότερα, την 14.10.2014 σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, άγνωστο άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε οικία 62χρονου ημεδαπού και στην προσπάθεια του να τον ακινητοποιήσει τον χτύπησε στο κεφάλι με λαβή όπλου, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την ενδελεχή και πολύμηνη διενεργηθείσα προανάκριση και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 60χρονος είχε προβεί στην τέλεση της συγκεκριμένης αξιόποινης πράξης με σκοπό τη ληστεία την οποία δεν ολοκλήρωσε λόγω της σθεναρής αντίστασης του παθόντα.

Χθες (13.01.2016) το μεσημέρι από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 60χρονου κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 τόξα, 13 βέλη, μηχάνημα πλευρικού δίσκου κοπής, ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικός υπολογιστής, tablet), ποδήλατο, συσκευασίες καλλυντικών.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook