Τη «στρατηγική ήττα» της Αλ Κάιντα προανήγγειλε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα από το Αφγανιστάν, όπου πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη.

«Είμαι πεπεισμένος πως η στρατηγική ήττα της Αλ Κάιντα πλησιάζει», τόνισε ο πρώην διευθυντής της CIA.

«Μιλάμε για 10 ως 20 ηγετικά στελέχη της οργάνωσης που βρίσκονται ανάμεσα στο Πακιστάν, την Υεμένη, τη Σομαλία και την Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi). Αν τους συλλάβουμε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να νικήσουμε την Αλ Κάιντα από στρατηγικής πλευράς», υπογράμμισε.

Κατέληξε λέγοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εκμεταλλευθούν «αυτό που συνέβη» στον Οσάμα Μπιν Λάντεν και να εντείνουν την πίεση στο τρομοκρατικό δίκτυο.

Ο Πανέτα δεν θέλησε να αποκαλύψει όλα τα ονόματα των στελεχών της οργάνωσης, απλώς ανέφερε αυτό του ιμάμη Ανουάρ αλ Αουλάκι, ηγέτη όλων των οργανώσεων στην Υεμένη που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, για τον οποίον πιστεύει πως ζει στις περιοχές των φυλών στο Πακιστάν.

Στο Αφγανιστάν ο Πανέτα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι και θα συζητήσουν τη μεταβίβαση της ευθύνης για την ασφάλεια της χώρας στις αφγανικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook