Σήμερα στις 10:00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, με τον Βουλευτή Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στο γραφείο του στην Σητεία.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης στη συζήτηση που έγινε, ενημέρωσαν τον κ. Πλακιωτάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας, λόγω της λειψανδρίας από την οποία υποφέρουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του Λασιθίου και την ανάγκη για την άμεση ενίσχυση τους με
ανθρώπινο δυναμικό.

Επίσης συζητήθηκαν οι θέσεις της Ένωσης σχετικά με την επερχόμενη Αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, με την οποία διαφωνεί πλήρως αφού βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση και δεν πρόκειται να αποδώσει καθώς κινείται στην λογική της συγχώνευσης Αστυνομικών Υπηρεσιών για εξοικονόμηση χρημάτων και προσωπικού, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι πραγματικές ανάγκες της κάθε περιοχής.

Ο βουλευτής άκουσε με ενδιαφέρον τα προβλήματα που του τέθηκαν και τις θέσεις της Ένωσης  ως προς την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών και δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει αρμοδίως όλα τα ζητήματα που του τέθηκαν. Τέλος δήλωσε την πρόθεση του για την συνεχή επικοινωνία και συνεργασία προκειμένου να βελτιωθεί η αστυνόμευση στην περιοχή μας.

Συνάντηση της Ένωσης με τον Μανώλη Θραψανιώτη

Στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι, αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβούλιου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, συναντήθηκε με τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Θραψανιώτη Μανώλη στη Σητεία.

Κατά τον εποικοδομητικό διάλογο που είχε η αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν τους Αστυνομικούς και τις Υπηρεσίες του Λασιθίου, που στο σύνολο τους πηγάζουν από την τεράστια έλλειψη Αστυνομικού Προσωπικού που μαστίζει της Υπηρεσίες του Λασιθίου και την ανάγκη για την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Συζητήθηκε επίσης το φλέγον ζήτημα της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών για το οποίο εξέφρασε η αντιπροσωπεία τη ριζική αντίθεση στο σχέδιο που έχει προταθεί και τόνισε ότι όχι μόνο δε θα βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση αλλά θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα ως προς την αστυνόμευση του Λασιθίου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Ο κ. Θραψανιώτης άκουσε με μεγάλη προσοχή όσα του τέθηκαν και δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει τα προβλήματα και τις θέσεις στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου μας και θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ένωση με στόχο να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των
παρεχόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών στους πολίτες του Λασιθίου.