Στη δέσμευση του ΑΦΜ του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, προχώρησε ο δήμος Ηρακλείου για μια οφειλή ύψους 1100 ευρώ. 

Αυτό ενημερώθηκε στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης της ΠΕΔ, ο δήμαρχος Μανώλης Κοκοσάλης από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Καραντινό, με αποτέλεσμα να “ανάψουν τα αίματα” και τον κ. Κοκοσάλη να εκρήγνυται και να ζητάει με έντονο ύφος τον λόγο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηρακλείου, επικρίνοντας τον, παράλληλα, για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως ενημέρωση για αυτή την απαράδεκτη, όπως την χαρακτήρισε ενέργεια. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, ο κ. Κοκοσάλης υπενθύμισε στον κ. Καραντινό τις οφειλές της ΔΕΥΑΗ προς τον δήμο Αρχανών  για το ρεύμα της γεώτρησης του παλαιού δήμου Τεμένους και Αρχανών, από την οποία παίρνουν νερό ο Άγιος Βλάσσης, ο Άγιος Σύλλας και συνολικά οι αγροτικές περιοχές του δήμου Ηρακλείου.

Πάντως, η κατάσταση λίγο έλλειψε να εκτροχιαστεί, ενώ αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρις στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr η οφειλή του δήμου Αρχανών Αστερουσίων προς τον δήμο Ηρακλείου, ύψους 1100 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις, αφορούσε ανακυκλώσιμα που πήγαιναν στο ΧΥΤΑ.

Η απίστευτη αυτή ενέργεια έχει σοβαρές συνέπειες για τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων, καθώς δεν μπορεί να βγάλει φορολογική ενημερότητα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά, όπου ο δήμος Ηρακλείου δεσμεύει ΑΦΜ άλλου δήμου του νομού για χρέη προς αυτόν, όπως για παράδειγμα των δήμων Βιάννου, Γόρτυνας και Αρκαλοχωρίου, με αποτέλεσμα να τινάζει στον αέρα την ομαλή λειτουργία τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook