Οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα από σήμερα μέχρι και τα τέλη του 2012, με βάση όσα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο θα έχουν διαμορφωθεί από τα 521 ευρώ έως και τα 900 ευρώ για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακή, στο εξής «νέοι, ηλικίας από 18 έως 25 ετών, είναι δυνατόν να συνάπτουν με εργοδότες συμβάσεις εργασίας για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας διαρκείας μέχρι 24 μήνες και με αποδοχές 20% μικρότερες από τις προβλεπόμενες για νεοπροσλαμβανόμενο, χωρίς προϋπηρεσία της ειδικότητας τους».

Ο νέος που μπαίνει σήμερα στην αγορά εργασίας, θα έπρεπε να λάβει 751 ευρώ μεικτά. Όμως, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, ο νέος, εάν είναι έως 25 ετών, θα λάβει 601 ευρώ μεικτά. Καθαρά, ο νεαρός ηλικιακά εργαζόμενος του υποθετικού παραδείγματος θα πάρει μόλις 521 ευρώ το μήνα, αναφέρει το δημοσίευμα

Άσχημα είναι τα πράγματα και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους, οι αμοιβές των οποίων θα φθάνουν μόλις και μετά βίας στα 961 ευρώ μεικτά για τους άγαμους και 1037 ευρώ μεικτά για τους έγγαμους με 9 έτη προϋπηρεσίας.

 

 

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook