Τη δόξα συναδέλφων τους ζήλεψαν μέλη νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομείο παίδων στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, όταν αποφάσισαν να ποζάρουν ημίγυμνοι για τη δημιουργία ημερολογίου τα έσοδα του οποίου θα προορίζονταν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ωστόσο, η πρωτοβουλία τους προκάλεσε ποικίλα σχόλια όταν τελικά το ημερολόγιο πραγματοποιήθηκε και οι φωτογραφίες των νοσηλευτών αποδείχθηκαν, τουλάχιστον, αμφιβόλου αισθητικής.

Τα περίπου 100 αντίτυπα του ημερολογίου διανεμήθηκαν στους συγγενείς και φίλους των νοσηλευτών, ωστόσο, οι φωτογραφίες τους, στις οποίες απεικονίζονται ημίγυμνοι σε θαλάμους του νοσοκομείου, με μάσκες οξυγόνου, με επιδέσμους, πάνω σε μοτοσικλέτα ή κάνοντας γυμναστικές ασκήσεις δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο.

«Είναι ξεκάθαρα ανάρμοστο και ένδειξη κακής κρίσης», δήλωσε ο Σβάντε Νόργκρεν διευθυντής του νοσοκομείου Astrid Lindgren, έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας Dagens Nyheter που αποκάλυπτε την υπόθεση.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες, υπάρχει και μία στην οποία απεικονίζεται ένας νοσηλευτής που φορά μόνο το εσώρουχό του και έχει… σκαρφαλώσει πάνω σε κρεβάτι, στο οποίο βρίσκεται ξαπλωμένη μία συνάδελφός του.

«Αυτή η συμπεριφορά είναι απερίσκεπτη και η διεύθυνση του νοσοκομείου λαμβάνει την κατάσταση πολύ σοβαρά. Είναι υψίστης σημασίας όλοι οι ασθενείς μας και οι οικογένειές τους να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στη φροντίδα που παρέχουμε και σε όλο το ιατρικό προσωπικό μας», αναφέρει ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Νόργκρεν δήλωσε ότι θα συζητήσει με τα… επίδοξα μοντέλα ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι νοσηλευτές εξέφρασαν την επιθυμία να κυκλοφορήσουν ημερολόγιο, ωστόσο, αυτή τη φορά, επισημαίνει πως «ξεπέρασαν τα όρια».

Ο διευθυντής του νοσοκομείου επισήμανε ότι οι φωτογραφίες του φετινού ημερολογίου δεν είναι του ίδιου επιπέδου με το περσινό, προσθέτοντας ότι οι εικόνες είναι ακατάλληλες. 

Παρά την κριτική που ασκήθηκε από το διευθυντή του νοσοκομείου παίδων, οι νοσηλευτές που πρωταγωνίστησαν στο ημερολόγιο, έτυχαν θερμής υποστήριξης από μερίδα χρηστών του Διαδικτύου με αρκετούς να εστιάζουν στο φιλανθρωπικό σκοπό της πρωτοβουλίας και να επισημαίνουν πως πολλοί ακόμα γιατροί και νοσηλευτές στον κόσμο έχουν πραγματοποιήσει ανάλογα ημερολόγια.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook