Με τον πόνο, κυριολεκτικά, απελπισμένων ανθρώπων έπαιζαν δυο επιτήδειοι οι οποίοι προμήθευαν έναντι αδράς αμοιβής διάφορα «ιαματικά» -υποτίθεται- σκευάσματα σε ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο.

Μάλιστα η δράση τους είχε φτάσει και στην Κρήτη, καθώς αποκαλύφθηκε πως θύμα τους έπεσε και Χανιώτισσα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Αναλυτικότερα, τέλος στο εμπόριο ελπίδας και στην δράση των δυο επιτηδείων, ενός 43χρονου και ενός 83χρονου, οι οποίοι ανέπτυσσαν την «δραστηριότητα» τους τόσο στην Λάρισα όσο και στην Καρδίτσα, έβαλαν χθες αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, οι οποίοι και τους συνέλαβαν. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 43χρονος εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από ανίατη ασθένεια (καρκίνο), διαβεβαιώνοντας τους ότι διαθέτει, έναντι χρηματικής αμοιβής, σκεύασμα που θεραπεύει την ασθένειά τους. Στη συνέχεια επικαλούμενος αδυναμία να διαθέσει ο ίδιος το εν λόγω σκεύασμα, παρέπεμπε τα θύματά του στον 83χρονο, τον οποίο παρουσίαζε ως κατασκευαστή του σκευάσματος.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθες το μεσημέρι στη Λάρισα μεταξύ του 43χρονου και αστυνομικού, ο οποίος προσποιήθηκε τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, ο 43χρονος παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για την προμήθεια 100ml περίπου φαρμάκου και παρέδωσε ως πρώτη δόση σύριγγα περιέχουσα 10ml χασισέλαιο.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο άλλης προκαθορισμένης συνάντησης, ο αστυνομικός μετέβη στην οικία του 83χρονου στην Καρδίτσα και παρέλαβε ως θεραπεία πέντε γυάλινα φιαλίδια, με υγρό αγνώστου συνθέσεως, συνολικού βάρους 1.226 γραμμάρια, έναντι του χρηματικού ποσού των 400 ευρώ.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα πρωινές ώρες προχθες ο 43χρονος απέστειλε σε γυναίκα στην περιοχή των Χανίων, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, ένα φάκελο που περιείχε δύο σύριγγες με χασισέλαιο, δύο χάρτινες συσκευασίες με 125 γραμμάρια πράσινης σκόνης αγνώστου χημικής συνθέσεως, καθώς και μία συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα αγνώστου προελεύσεως.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και σε κατάστημα όπου εργαζόταν ο 43χρονος βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

πλήθος γυάλινων φιαλιδίων και συσκευασιών που περιείχαν ουσία (υγρή και σε σκόνη) αγνώστου χημικής συνθέσεως,
συσκευασίες που περιείχαν κάψουλες με σκόνη αγνώστου χημικής συνθέσεως,
γυάλινα βάζα με διαφόρων ειδών βότανα,
πλήθος συσκευασιών που περιείχαν κενές κάψουλες,
οκτώ σύριγγες με μικροποσότητες χασισέλαιου,
πέντε δισκία « ecstasy » και « mdma »,
πέντε ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα κάνναβης,
κατάλογοι προϊόντων,
το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ, καθώς και
μικρά χρηματικά ποσά νομισμάτων άλλων χωρών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook