Η άνευ προηγουμένου αύξηση της φορολογίας των αγροτών, η ολική ανατροπή στις  ασφαλιστικές   τους εισφορές, το ληστρικό κουτσούρεμα των κοινοτικών επιδοτήσεων, η άγρια φορολόγηση της αγροτικής γης και οι κατασχέσεις από τις Τράπεζες και την Εφορία, που δρομολόγησε η υπογραφή του τρίτου μνημονίου, έχουν έναν και μοναδικό στόχο: να καταστήσουν τους περήφανους αγρότες, κολίγους στην ίδια τους τη γη.

Η έκρηξη οργής του αγροτικού κόσμου, που βλέπει την παραγωγή του –και αυτόν τον χρόνο- να σαπίζει αδιάθετη στα χωράφια και τη γη του να παραμένει υποθηκευμένη στους τραπεζίτες και τους διεθνείς βαστάζους τους, προμηνύουν ένα «καυτό Γενάρη».

Οι Έλληνες αγρότες μπήκαν και επισήμως πλέον στο στόχαστρο της τρόικας και των μνημονίων, που επιχειρούν μεθοδικά να διαλύσουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της Ελλάδας και να ερημοποιήσουν πλήρως την ελληνική ύπαιθρο, με μια σειρά σκληρών μέτρων:

1.Άγρια φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων με συντελεστή 26% και προκαταβολή φόρου 75%  φέτος και 100% το 2017. Αν δηλαδή, ένας αγρότης δηλώσει το 2016 εισόδημα €10.000, ο φόρος που του αναλογεί είναι €2.600 και ισόποση (άλλα €2.600) είναι η προκαταβολή φόρου. Έτσι το 2017 θα καταβάλλει στην Εφορία €5,200, δηλαδή το 52% του εισοδήματός του.

2.Σωρευτική αύξηση από τώρα μέχρι το 2019 κατά 62% στις ασφαλιστικές εισφορές, που ήδη από το β’ εξάμηνο του 2015 άρχισαν σταδιακά να αυξάνονται. Στόχος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι το 2019 κάθε Έλληνας αγρότης να πληρώσει για ασφάλιση στον νέο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης το 27,45% του εισοδήματός του. Αν δηλαδή τότε δηλώσει εισόδημα €10.000, οι ασφαλιστικές του εισφορές θα ανέλθουν στο 27,45%, ήτοι σε €2.745.

3.Μηδενισμό των επιδοτήσεων για μικροκαλλιεργητές και γενναίο ψαλίδισμα των δικαιωμάτων για την πλατιά μάζα του αγροτικού πληθυσμού. Λόγω της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) οι μικρές καλλιέργειες που είναι κάτω από 4 στρέμματα γης τίθενται εκτός ενισχύσεων. Το ίδιο συμβαίνει και με όσες επιδοτήσεις δεν ξεπερνούσαν τα €250, που στο εξής δεν θα πιστώνονται καθόλου στους λογαριασμούς των αγροτών, αφού θεωρούνται «μικροποσά» τα οποία δεν αποδίδει καν η νέα ΚΑΠ στους δικαιούχους.

4.Λαίλαπα κατασχέσεων από Τράπεζες σε περιπτώσεις «κόκκινων» αγροτικών δανείων ή οφειλών σε Εφορίες και Ταμεία. Δανειστές και μνημονιακές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, φρόντισαν να περάσουν νομοθετικό πλαίσιο για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, αφήνοντας Εφορίες, Ταμεία, Τράπεζες και άλλους να «βάλουν στο χέρι» τις αγροτικές επιδοτήσεις, που εξ ορισμού θα έπρεπε να θεωρούνται ακατάσχετα εισοδήματα. Επιπλέον, στοχοποιούν τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τη θηλιά στον πρωτογενή τομέα της χώρας.

5.Επιβολή ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια, που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε ως φόρος κατοχής της γης που καλλιεργείται.

6.Αύξηση της φορολογίας του αγροτικού πετρελαίου και των γεωργικών εφοδίων σε μία εποχή που αποδεδειγμένα το αγροτικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί κατά €1,5 δις.

7.Ποινικοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων με νέα αυστηροποίηση των ποινών για τα μπλόκα  των αγροτών στις Εθνικές οδούς, που «πέρασε» εν κρυπτώ πρόσφατα η κυβέρνηση.

Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας προστέθηκε και η άφρονα πολιτική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα που άναψε το πράσινο φως προκειμένου η ελληνική πλευρά να συμφωνήσει στις 22 Δεκεμβρίου στην παράταση για ένα εξάμηνο ακόμη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Έτσι έκλεισε και για φέτος η Ρωσική αγορά για τα Ελληνικά προϊόντα

Τάχθηκα εξ αρχής στο πλευρό των Ελλήνων αγροτών (18/9 κατήγγειλα το 3ο μνημόνιο που τους στοχοποιεί) και με πολλές παρεμβάσεις μου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με πιο πρόσφατη αυτήν στις 14 Δεκεμβρίου 2015, δημοσιοποίησα τα προβλήματά τους ενώ με άρθρα μου  τόσο στην Κυριακάτικη KontraNews όσο και σε άλλες εφημερίδες (22/10 Νέα Εγνατία και 6/1 Μακεδονία ) και συνεντεύξεις μου (2/1 «Φωνή του Αγρότη» στο Center TV της Καβάλας και 7/1 στο Star Κεντρικής Ελλάδας) υπερασπίστηκα το δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή διαβίωση.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα διαθέτει τις αστείρευτες παραγωγικές δυνάμεις για να εξασφαλίσει μια ισόρροπη ανάπτυξη της αγροτικής της παραγωγής και να μετατρέψει το έλλειμμα της αγροτικής παραγωγής σε πλεόνασμα. Η ασύγκριτα ποιοτική ελληνική αγροτική παραγωγή, από τους ελαιώνες της Κρήτης και τα σιτηρά του Θεσσαλικού κάμπου, μέχρι και τις ροδακινιές της Ημαθίας και τις βαμβακοκαλλιέργειες της Θράκης, αποτελεί το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής γης, που θέλουν να ισοπεδώσουν όσοι επιδιώκουν την πλήρη εξάρτηση της Πατρίδας μας από τους δανειστές και την μετατροπή της σε «αποικία χρέους».

Οι Έλληνες αγρότες έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι ξέρουν από αγώνες και διεκδικήσεις. Αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα τους για την επιβίωση και τη συνέχιση της γεωργικής παραγωγής, που είναι πυλώνας για την Εθνική οικονομία της χώρας, ως Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, θα αφιερώσω όσες δυνάμεις διαθέτω στην υπεράσπιση των δίκαιων διεκδικήσεων που από κοινού ενστερνιζόμαστε, για να αποτινάξουμε επιτέλους τα δεσμά του μνημονίου, που φτωχοποιούν τους Έλληνες και διαλύουν κάθε προοπτική αυτοδύναμης οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook