Τέσσερα συλλεκτικά τετράδια και τέσσερα σημειωματάρια μικρού μεγέθους με θεματολογία από αριστουργήματα της κρητικής εικονογραφίας εξέδωσε το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να φέρει τις νέες γενιές σε επαφή με τη βυζαντινή αγιογραφία και ιδιαίτερα με την πιο λαμπρή της περίοδο, την εποχή της Κρητικής Αναγέννησης.

Τα εξώφυλλα των τετραδίων και των σημειωματαρίων κοσμούνται με έργα ή λεπτομέρειες έργων από εκθέματα του Μουσείου. Τρία από αυτά απεικονίζουν μορφές αγγέλων, λεπτομέρειες από έργα του  κορυφαίου εκπροσώπου της Κρητικής Σχολής Αγιογραφίας, του Μιχαήλ Δαμασκηνού (16ος αιώνας).

Στο τέταρτο εικονίζεται η Βρεφοκρατούσα Θεοτόκος, η λεγόμενη Καρδιώτισσα, έργο Νικήτα Σεπί του Κρητός (1721).

Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης "Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών" στεγάζεται στον ομώνυμο ναό, στο κέντρο της πόλης (πλατεία Αγίας Αικατερίνης, δίπλα στον Άγιο Μηνά) και, εκτός από τις σημαντικές μεταβυζαντινές εικόνες, στις συλλογές του περιλαμβάνονται αντιπροσωπευτικά δείγματα μεταλλοτεχνίας, ξυλογλυπτικής, λιθογλυπτικής, χρυσοκεντητικής, χειρόγραφα, παλαίτυπα, νομίσματα και λατρευτικά αντικείμενα.

Ωράριο λειτουργίας: 9.30 -18.30.