Κάλεσμα στην κινητοποίηση στο Αεροδρόμιο των Χανίων, την Τρίτη, ημέρα που αναμένεται στον Αερολιμένα,  κλιμάκιο της Fraport, απευθύνει η «Ανταρσία στα Χανιά» με ανακοίνωσή της στην οποία σημειώνεται:

Η Ανταρσία στα Χανιά καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των Χανίων να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Τρίτης 19/1/2016 και ώρα 10π.μ. στο αεροδρόμιο Χανίων ενάντια στην παρουσία κλιμακίου της Fraport που έρχεται να επιθεωρήσει την δημόσια περιουσία που τόσο πρόθυμα της χάρισε η κυβέρνηση. Το κλιμάκιο της Fraport είναι ανεπιθύμητο στα Χανιά και δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε μαζί τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που πριν γίνει κυβέρνηση υπόσχονταν ότι θα ακυρώσει τις συγκεκριμένες συμβάσεις σήμερα είναι αυτός που πρωταγωνιστεί στην υλοποίηση τους, με τον ίδιο τρόπο που έχει υιοθετήσει και υλοποιεί όλη την μνημονιακή αντζέντα. Από το ασφαλιστικό μέχρι τους φράχτες στον Έβρο όχι μόνο εφαρμόζει τις απαιτήσεις των δανειστών στο ακέραιο, αλλά υιοθετεί και τη επιχειρηματολογία τους.

Είναι ώρα να εκφράσουμε την συνολική απαίτηση του κινήματος και της πόλης των Χανίων να επιστραφεί το αεροδρόμιο στα χέρια του δημοσίου, για να παρέχει υπηρεσίες αποκλειστικά για το σύνολο των εργαζομένων κι όχι για συγκεκριμένα συμφέροντα.

Είναι ώρα για οργανωμένη δράση. Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο και το εργατικό κίνημα της πόλης μπορούν να βάλουν τέλος στο ξεπούλημα του αεροδρομίου, ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, καλώντας στη δημιουργία ενός πλατιού κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση απευθυνόμενοι στους φυσικούς τους συμμάχους το εργατικό κίνημα της πόλης αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. 

Σε συντονισμό από τα κάτω, χτίζοντας τις κατάλληλες ενωτικές πρωτοβουλίες. Η μάχη δίνεται εδώ και τώρα με τον κόσμο που είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση, με τα μνημόνια, τις πολιτικές της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ. 

•        ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
•        ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ
•        ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook