Ο Πλατανιάς υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του απώλεια στο πρωτάθλημα και ο Μάρκο Σίλβα απέδωσε αυτό το γεγονός στο ότι η ομάδα του δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου προπονητή, που διέψευσε τις φημολογίες περί Πόρτο:

Για την πρώτη βαθμολογική απώλεια του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα: «Σήμερα δεν ήμασταν η ομάδα που έπρεπε να είμαστε. Παίξαμε ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν αντίπαλο που ξεκίνησε επιθετικά. Προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι στα πρώτα 20-25 λεπτά του αγώνα. Δεν παίξαμε γρήγορο ποδόσφαιρο, μετά το γκολ του Πλατανιά αντιδράσαμε και είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε περισσότερες φορές. Ο Πλατανιάς έπαιξε εντελώς αμυντικά, όμως αυτό που μας έλειπε ήταν η αποτελεσματικότητα. Δυστυχώς δεν ήμασταν αποτελεσματικοί».

Για το ποιο είναι από εδώ και πέρα το κίνητρο των παικτών: «Το κίνητρό μας πάντα ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και όλες τις διοργανώσεις στην Ελλάδα. Ποτέ δεν είπαμε ότι ο σκοπός μας ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα χωρίς να χάσουμε ούτε βαθμούς. Ποτέ δεν είπαμε κάτι τέτοιο. Ο στόχος μας ήταν πάντα να το κερδίσουμε. Είναι αλήθεια ότι από το σημερινό παιχνίδι είμαστε απογοητευμένοι όχι επειδή δεν το κερδίσαμε, αλλά επειδή δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Δεν αναιρεί βέβαια αυτό την προσπάθεια των παικτών. Δεν έχουμε παράπονο από τη συμπεριφορά των παικτών μας, δεν σημαίνει αυτό ότι δεν είχαμε την πρόθεση να κερδίσουμε. Πάντα πηγαίνουμε στα ματς για να τα κερδίσουμε. Δεν κρύβουμε ότι θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο χωρίς να χάσουμε. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην χάσουμε βαθμούς. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Είμαστε απογοητευμένοι επειδή δεν ήμασταν αποτελεσματικοί».

Για τα δημοσιεύματα στην Πορτογαλία που τον θέλουν να αναλαμβάνει μέσα στην εβδομάδα την Πόρτο: «Ο Τύπος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Τελείωσα ένα παιχνίδι ως προπονητής του Ολυμπιακού και από αύριο ξεκινάω να προπονήσω τον Ολυμπιακό για το επόμενο παιχνίδι. Οι δημοσιογράφοι μπορεί να γράφουν ό,τι θέλουν. Το ξέρετε κι εσείς. Ότι αυτό που γράφουν οι δημοσιογράφοι δεν είναι πάντα αλήθεια. Δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό το θέμα και συνεχίζω να δουλεύω για τον Ολυμπιακό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook