Σοβαρό πρόβλημα στέγασης ανατιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες του Ρεθύμνου. Το παλιό κτίριο βρίσκεται σε κακή κατάσταση και η εμφανής διάβρωση και οι φθορές του, φανερώνουν την ακαταλληλότητα του χώρου για να στεγάσει τις αστυνομικές υπηρεσίες.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου σε επιστολή της προς το υπουργείο και τους βουλευτές, αναφέρει το έντονο κτιριακό πρόβλημα και ζητά τη δρομολόγηση διαδικασιών προκειμένου να ανεγερθεί καινούριο κτίριο σε οικοπεδική έκταση του δήμου.

Η επιστολή της Ένωσης:

Με το ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας, σας ενημερώσαμε για το σοβαρότατο θέμα στέγασης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της πόλης του Ρεθύμνου και παράλληλα σας γνωστοποιήσαμε το ατύχημα που είχε συμβεί συνέπεια της παλαιότητας του κτηρίου και των εγκαταστάσεων αυτού.

Επανερχόμαστε στο σοβαρότατο αυτό θέμα, διότι το κτήριο που φιλοξενούνται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες Ρεθύμνου συνεχίζει να βρίσκεται σε δυσμενή κατάσταση και σε καμία περίπτωση τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως στατικότητα, λειτουργικότητα κ.ά., δεν έχουν λυθεί από την τελευταία παρέμβασή σας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπάρχουν εμφανή σημεία καταπόνησης της στέγης του κτηρίου (κεραμοσκεπή), καθώς και διάβρωση των μεταλλικών στοιχείων του σκυροδέματος, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, με ότι αυτό συνεπάγεται κατά την διάρκεια ενός σεισμού ή ενός δυνατού καιρικού φαινομένου. 

Η Ένωσή μας δεν έχει σταματήσει να προσπαθεί και να αγωνίζεται στην εξεύρεση λύσης του συγκεκριμένου θέματος και προς αυτή τη κατεύθυνση πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ανδρέα Ξανθό, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γεώργιο Μαρινάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή. 

Με μεγάλη μας ικανοποίηση ακούσαμε τον Δήμαρχο Ρεθύμνου να μας μεταφέρει την επιθυμία αλλά και την δέσμευσή του, ότι για να λυθεί το θέμα, ο Δήμος Ρεθύμνου προτίθεται να παραχωρήσει κατάλληλη οικοπεδική έκταση, εντός του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, προκειμένου εκεί να μπορέσει να ανεγερθεί νέο κτήριο, κατάλληλο για τη στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ρεθύμνου, χωρίς να διαταράσσεται η λειτουργία της Σχολής, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη δομή.

Η Αντιπεριφεριάρχης Ρεθύμνου, μας δήλωσε ότι, συμφωνεί με την άποψη του κ. Δημάρχου και είναι πρόθυμη να βοηθήσει στο να εξασφαλιστούν πόροι για ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου, αρκεί να έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, όσον αφορά στην οριοθέτηση του χώρου αλλά και στον προσδιορισμό των προδιαγραφών του κτηρίου.

Κ. Υπουργέ και κ. Γενικέ Γραμματέα, 

Γνωρίζουμε ότι, προς αυτή την κατεύθυνση έχετε ενημερωθεί πριν από τουλάχιστον δύο μήνες από τον ίδιο τον Δήμαρχο Ρεθύμνου τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος σας έχει ζητήσει την άμεση παρέμβασή σας για μετάβαση αρμόδιου κλιμακίου του Τμήματος Κτηριολογικής Υποδομής του Αρχηγείου, προκειμένου να ελεγχθούν οι χώροι και να αποφανθεί σχετικά για την καταλληλότητα τους. 

Ζητάμε άμεσα να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να κατευθύνετε τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου, προκειμένου οριοθετηθεί ο κατάλληλος οικοπεδικός χώρος, ο οποίος θα πληρεί όλες τις προδιαγραφές για την ανέγερση νέου κτηρίου - Αστυνομικού Μεγάρου, όπου θα μπορέσουν να μεταστεγαστούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της πόλης του Ρεθύμνου.