Έκκληση βοήθειας απευθύνει το “βοήθεια στο σπίτι Παλαιόχωρας’, ένα κοινωφελές πρόγραμμα στο Δήμο Καντάνου -Σελίνου το οποίο κατευθύνεται καθημερινά στα χωριά του Πελεκάνου και παρέχει νοσηλευτική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη στους ηλικιωμένους και στα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Όμως το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν για την μεταφορά τροφίμων και φαρμάκων χάλασε και ο Δήμος από τον οποίο υποστηρίζεται το πρόγραμμα αδυνατεί λόγω οικονομικών δυσκολιών να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει. 

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε πριν από τρεις μήνες ωστόσο, χάρη στην προσφορά εργαζομένων και εθελοντών, όπου διέθεταν δικό τους όχημα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ηλικιωμένοι, η έλλειψη αυτοκινήτου, καλύπτονταν όπως όπως. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, λειτουργούν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς κατά μέσο όρο έχουν να πληρωθούν εδώ και περίπου 4 μήνες.

Ο δήμος, όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη του προγράμματος Ντίνα – Καλαϊτζάκη – Περάκη,  απευθύνθηκε σε φορείς και συλλόγους ζητώντας την παραχώρηση αυτοκινήτου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ηλικιωμένοι, ωφελούμενοι του προγράμματος, περίπου 75 στον αριθμό και οι οποιοι κινδυνεύουν να μείνουν αβοήθητοι σε απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου  Αζωγυρέ Ευτύχης Κουκουτσάκης, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα για όποιον μπορεί να βοηθήσει “το όχημα δεν χρειάζεται να είναι καινούργιο απλά λειτουργικό και στα 1200 cc τετράπορτο ώστε να εξυπηρετεί το δύσκολο έργο τους. Αν μπορείτε να δωρίσετε κάποιο διαθέσιμο όχημα, θα φροντίσουμε να βάλουμε το όνομα του χορηγού και θα βραβεύσουμε αυτήν την αξιέπαινη πράξη από το Ροταριανό όμιλο Χανίων. Τα τηλέφωνα με τα οποία μπορείτε να επικοινωνείτε είναι το 6972138588 και 2823041620 ώστε να σας φέρουμε σε επαφή με τους αρμόδιους του Δήμου και να γίνει η παράδοση του οχήματος. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το χρόνο σας”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook