Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρά η ΕΛΜΕ Χανίων με αφορμή τις κυβερνητικές προβλέψεις για το ασφαλιστικό.

Η μορφή των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε σε έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ και σύμφωνα με αυτή, το "ημερολόγιο" των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

Τρίτη 19/01:  στις 10.00: Συμμετέχουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας , στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Χανίων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση- ξεπούλημα του αεροδρομίου Χανίων και όλων των αεροδρομίων της χώρας , που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Πέμπτη 21/01 στις 12:30 μμ.: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας – συμβολικός αποκλεισμός στα γραφεία της ΔΔΕ Χανίων. Συμμετέχουμε  στην πανελλαδική μέρα δράσης και τη στάση εργασίας (12:00 – 14:00 μμ) που προκήρυξε η ΟΛΜΕ. 

Παρασκευή 22/01 στις 18:00:  Τοπικός συντονισμός   με άλλα πρωτοβάθμια, Λαϊκές Συνελεύσεις, συλλογικότητες γειτονιών και συλλόγους γονιών. Συντονισμό ενεργειών και κοινό μέτωπο, όλων των εργαζομένων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, ανέργων, νεολαίας, αυτοαπασχολούμενων και φτωχομεσαίας αγροτιάς. Καλούμε όλες τις συλλογικότητες , σωματεία , φοιτητικούς συλλόγους σε σύσκεψη (Παρασκευή 22/01/2016 στις 18:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Χανίων, 1ο Γυμνάσιο )για το συντονισμό δράσης ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα.

Σάββατο-Κυριακή 23-24 Γενάρη: Συμμετέχουμε-στηρίζουμε την Πανελλαδική κινητοποίηση   - καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες,  για ανοιχτά σύνορα, για να πέσει ο φράχτης στον Έβρο.

Τρίτη  26/01 στις 19:00 στην πλατεία Αγοράς: Ημέρα δράσης, με παρέμβαση στις πλατείες. Καλούμε σε συγκέντρωση όλων των σωματείων- εργατικών σχημάτων, συλλογικοτήτων κλπ

Αγωνιστικό Συντονισμό σωματείων και Ομοσπονδιών, όλων των εργαζόμενων Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα ξεπερνά τα όρια που βάζει ο γραφειοκρατικός, υποταγμένος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Καλούμε την ΟΛΜΕ να συμβάλει στον αγωνιστικό συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα , σ΄ έναν  παλλαϊκό ξεσηκωμό. Πριν και μετά οργανώνουμε πανελλαδικά συλλαλητήρια, καταλήψεις και δυναμικές ενέργειες παντού. Να μην τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή, να μην τολμήσουν να το ψηφίσουν.

Πέμπτη 4 Φλεβάρη: ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  και στα συλλαλητήρια!

·         Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν νέα 48ωρη προειδοποιητική γενική απεργία ώστε να αποτρέψουμε την κατάθεση του νομοσχεδίου.

·         ΓΣ και  κλιμάκωση του αγώνα με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις , στη λογική ενός  αποφασιστικού και παρατεταμένου αγώνα.

·         Πανό-αφίσες-κάθε μορφή προπαγάνδισης των αιτημάτων μας.

·         Δυναμικές μορφές αποκλεισμού και δημιουργίας χώρων κέντρων αγώνα.