Ξεκίνησαν από το Δήμο Αποκορώνου και από την ανάδοχο εταιρεία «ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε» οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου “ Ανάπλαση εντός οικισμού Βάμου”, προϋπολογισμού μελέτης  130.000,00 € (με Φ.Π.Α.).

Το έργο χρηματοδοτείται από από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» με  συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη. 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, η παρέμβαση αποσκοπεί στην ανάδειξη και αξιοποίηση υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου, βρισκόμενου στη είσοδο του οικισμού, στην περιοχή έναντι της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Προβλέπεται η δημιουργία χώρων κίνησης και στάσης πεζών και χώρων μικρής διάρκειας στάθμευσης αυτοκινήτων για τους κάτοικους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Σε γενικές γραμμές το έργο περιλαμβάνει την διαμόρφωση των χώρων αυτών με  επίστρωση πέτρινου κυβόλιθου, την μετακίνηση του υπάρχοντος μνημείου σε νέα περίοπτη και επισκέψιμη θέση, τη διευθέτηση τοπικά των όμβριων υδάτων που δέχεται σήμερα το πλάτωμα, την ένταξη των υφιστάμενων δέντρων στην ανάπλαση, τη φύτευση νέων δέντρων και τέλος την εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού και αστικού εξοπλισμού.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook