Με ψήφους 165 υπέρ, 86 κατά και 19 «παρών» υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία αυξάνονται τα μέλη του ΕΣΡ από επτά σε εννέα.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Από την πλευρά τους, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ δήλωσαν παρών.

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς προχώρησε σε μια ύστατη κίνηση για να διασφαλίσει την συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να προκύψει από την Διάσκεψη των Προέδρων (που αναμένεται να συνέλθει μετά το πέρας της διαδικασίας της ψηφοφορίας) η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 για τον ορισμό των μελών του ΕΣΡ. 

Προσερχόμενος στην Βουλή δήλωσε ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών ότι «εάν η ΝΔ συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών». Αντιθέτως «εάν παρόλη την κίνηση καλής θέλησης από μεριάς μας η ΝΔ δεν συναινέσει, είναι προφανές ότι επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς», συμπλήρωσε. 

Κύκλοι της ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά που την κατηγόρησε για κωλυσιεργία και την κάλεσε να συναινέσει στην τροπολογία ώστε η Βουλή να αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, ανέφεραν: «Η ΝΔ εμμένει στην αλλαγή του νόμου και κατά συνέπεια στην αύξηση των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ».

Πηγή: in.gr