Το Γυμνάσιο Γαζίου από τις 31 Μαρτίου 2014 είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (European Schoolnet) και συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eSafety Label, μέσω του οποίου μετά από αξιολόγηση απέκτησε τη χάλκινη ετικέτα eSafety. Στις 28 Ιανουαρίου 2015 μετά από νέα αξιολόγηση απέκτησε την Ασημένια ετικέτα  και από τις 7 Ιανουαρίου 2016 κατέχει τη Χρυσή Πιστοποίηση eSafety.

 Η διάκριση αυτή τοποθετεί το σχολείο μας στις πρώτες θέσεις του ΤΟΠ-20 των ελληνικών σχολείων με ασημένια ή  χρυσή ετικέτα eSafety.

Η Πιστοποίηση eSafety μέσω της διαδικτυακής πύλης eSafety Label, έχει σκοπό να βοηθήσει τα σχολεία να εντάξουν τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην Εκπαίδευση και να τα εφοδιάσει με πηγές και εργαλεία, για να βελτιώσουν το επίπεδο της ηλεκτρονικής ασφάλειας που παρέχουν.

Υπεύθυνη του προγράμματος eSafety και συντονίστρια της ομάδας εκπαιδευτικών του σχολείου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, είναι η κα Ανδριγιαννάκη Δέσποινα, καθηγήτρια Πληροφορικής του Γυμνασίου Γαζίου.

Το σχολείο διακρίθηκε λόγω της συμβολής του στην κοινότητα eSafety, της Πολιτικής του για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και των δράσεων που υλοποιεί με στόχο να εκπαιδεύει τους μαθητές του και να ενημερώνει τα υπόλοιπα μέλη της σχολικής κοινότητας για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.
Στα πλαίσια των δράσεων αυτών πραγματοποιήσαμε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στις 5.30 μμ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου, εκδήλωση-ενημέρωση με θέμα: «Συμπεριφορές εξάρτησης στο Διαδίκτυο – Καλές πρακτικές για ασφαλή πλοήγηση».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως εισηγήτριες, η κα Κασάκη Μαρία, ψυχολόγος της Συμβουλευτικής Μονάδας  Έγκαιρης Παρέμβασης Εφήβων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με θέμα: «Συμπεριφορές εξάρτησης στο Διαδίκτυο. Ανησυχητικά σημάδια – Πρόληψη – Αντιμετώπιση» και η κα Ανδριγιαννάκη Δέσποινα, καθηγήτρια Πληροφορικής του σχολείου μας, με θέμα: «Διαδίκτυο, Κοινωνικά Δίκτυα: Καλές πρακτικές για ασφαλή πλοήγηση».

Μέσω των παρουσιάσεων αλλά και της συζήτησης που ακολούθησε, γονείς μαθητών του σχολείου μας αλλά και γονείς μαθητών από 3 Δημοτικά σχολεία της περιοχής του Γαζίου, ενημερώθηκαν για τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση των υπηρεσιών του Διαδικτύου (Κοινωνικά Δίκτυα: Facebook, Ask.fm κλπ.), για να είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους από νωρίς (ηλικία 4-5 ετών), βάζοντας “κανόνες σωστής χρήσης” και “όρια”, ώστε  να αποκτήσουν από την αρχή μια “υγιή” σχέση με το Διαδίκτυο.
 
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Γυμνάσιο Γαζίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου και η Συμβουλευτική Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης Εφήβων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με την υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γαζίου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook