Ανακοίνωση για τον “εθνικό διάλογο για την Παιδεία” εξέδωσε η ΝΕ Χανίων και οι δημοτικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση αναγράφονται τα εξής:

“Από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ πρότεινε συγκεκριμένα σημεία για τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία ο οποίος εξελίσσεται σε φάρσα με πλήρη ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης.
Η περίφημη επιτροπή «σοφών» του κου Φίλη στερείται παντελώς αντιπροσωπευτικότητας και πολυσυλλεκτικότητας. Δεν ζητήθηκε καμία πρόταση και δεν συμμετέχει κανείς εκπρόσωπος από τα κόμματα, αλλά και από άλλους θεσμικούς, εκπαιδευτικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς.
Η θεματολογία του διαλόγου είναι σε σημαντικό βαθμό άσχετη με τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης, δεν στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και έχει καθοριστεί με βάση τις ιδεοληψίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο τρόπος διεξαγωγής του διαλόγου είναι απαράδεκτος και ουσιαστικά προσχηματικός. Ακόμη και η ηλεκτρονική κατάθεση προτάσεων παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, αποτρέπει κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει και περνάει από ιδεολογικό και πολιτικό έλεγχο.
Ο πολυδιαφημιζόμενος ανοικτός διάλογος, μετά το πρώτο φιάσκο, μετατράπηκε σε διάλογο κατόπιν προσκλήσεως. Καμία θεσμικότητα, καμία σοβαρότητα. Όλα στο πόδι.
Συμπέρασμα αν δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ ή της αντίληψης ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχεις στο διάλογο..
Την ίδια στιγμή στο κομματικό έντυπο ΑΥΓΗ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές καταθέτουν προτάσεις για την επιβολή διδάκτρων στη δημόσια εκπαίδευση και με αυτόν τον τρόπο την ισοπεδώνουν.
Η δημαγωγία και το ψέμα κορυφώνεται «πουλώντας ελπίδες» 20.000 προσλήψεων εκπαιδευτικών στο μέλλον , ενώ την ίδια ώρα έχουν υπογράψει ολοκληρωτική αναστολή προσλήψεων για όλο το 2016. 
Εμείς παρά τα λάθη και τις αδυναμίες μας πήγαμε την χώρα μπροστά. Έχουμε έργο στην εκπαίδευση και γνωρίζουμε από διαδικασίες διαλόγου. Μέσα από τέτοιο διάλογο προέκυψαν όλες οι πρωτοβουλίες μας για το «Νέο Σχολειό», την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το νέο Τεχνολογικό Λύκειο και το Λύκειο έχοντας την συναίνεση πολλών φορέων και κομμάτων.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook