Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου  σε συνεδρίαση του στις 18/1/2016, εκτιμώντας την σκληρή πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τις Κυβερνητικές επιλογές  με την εφαρμογή – υλοποίηση των καταστροφικών για την κοινωνία και την οικονομία όρων του 3ου μνημονίου αλλά και με επίκεντρο το ασφαλιστικό, αποφάσισε:

Την συμμετοχή και στήριξη της 24ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία στις 4/2/2016

Τη συνέχιση των απεργιακών αγώνων και άλλων μορφών κινητοποιήσεων πέραν της 4ης Φεβρουαρίου με εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής τους.

Τον συντονισμό του απεργιακού αγώνα με άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς ελεύθερους επαγγελματίες , μικρομεσαίους, αγρότες )  που ισοπεδώνονται από τις προωθούμενες ασφαλιστικές απορρυθμίσεις και γενικότερα τις μνημονιακές δεσμεύσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση, κατ΄εντολή των δανειστών και των αγορών.

Η Κυβέρνηση με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου μετατρέπει το  κοινωνικό ζήτημα του ασφαλιστικού  σε δημοσιονομικό ζήτημα  καταργώντας κάθε  αίσθημα δικαίου καθώς για ακόμη μια φορά ζητά να σηκώσουν το ’’ μάρμαρο ’’ του χρηματοοικονομικού κενού  τα  ‘’ συνήθεις θύματα ‘’ .

Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό καταστρέφει τους συνταξιούχους, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και κυρίως  το μέλλον της νέας γενιάς.

Σε αυτή την λαίλαπα  που μας κατακλύζει τα τελευταία χρόνια έρχεται να δοθεί ακόμα μια ΄΄χαριστική βολή΄΄ για την ολοσχερή ισοπέδωση τη κοινωνίας.

Όλοι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε την μάχη ώστε να αποτραπούν τέτοιου είδους άδικες πολιτικές ώστε να αποτρέψουμε τον κοινωνικό αφανισμό.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook