Στις κινητοποιήσεις των Ελλήνων ψαράδων και στον «θερμό Γενάρη» που προαναγγέλλεται αναφέρθηκε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο  στις 18 Ιανουαρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Απευθυνόμενος στον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα αλιείας K.Vella  ο Νότης Μαριάς μετέφερε τον αναβρασμό που επικρατεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι αλιείς έχουν υποστεί τεράστια ζημιά από τα μνημόνια. «Μάλιστα από σήμερα, πρόσθεσε εμφατικά ο Νότης Μαριάς, κλιμακώνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ενάντια στη φορομπηχτική λεηλασία και στο αντιασφαλιστικό ρεσάλτο στα πενιχρά τους εισοδήματα, αποκλείοντας το λιμάνι του Βόλου και της Νέας Μηχανιώνας στη Θεσσαλονίκη. Στο πλευρό τους και οι αλιείς του Παγγαίου, της Κρήτης, της Φθιώτιδας,  που ετοιμάζουν θερμό Γενάρη ενάντια στην τρόικα και τους δανειστές».

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής τόνισε ότι οι Έλληνες αλιείς δεν πρόκειται να δεχτούν το αγροτικό μνημόνιο, που διαλύει τη ζωή τους, τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις τους. Και πρόσθεσε: Απαιτούν δίκαιη ανταμοιβή του κόπου τους. Απαιτούν ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα και θα παλέψουν ενωμένοι με βάση τα δίκαια αιτήματά τους για την ίδια τους την επιβίωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook