Στην ΕΛ.ΑΣ τα «ρίχνει» ο Δήμαρχος Χανίων για την απελπιστική κατάσταση που υπάρχει στο κέντρο της πόλης (ειδικά τις πρωινές ώρες) σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου που βγήκε νωρίτερα.

Χωρίς να θέλω να ελαφρύνω την ευθύνη της τροχαίας – καθώς παλαιότερα βλέπαμε για παράδειγμα τον γερανό καθημερινά να κυνηγά τα διπλοπαρκαρισμένα στους προβληματικούς δρόμους και τώρα τον βλέπουμε πιο σπάνια… – δε μας φταίει μόνο η αστυνομία.

Δήμαρχέ μου, η ευθύνη για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος βαραίνει πρώτα τον Δήμο.

Και τις λύσεις πρέπει να τις δώσεις εσύ.

Παλαιότερα θυμάμαι πως έλεγες για κάποιες κυκλοφοριακές μελέτες, για διάνοιξη του ρυμοτομικού της πόλης, για αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, για μικρά δημοτικά ΜΜΜ, για ποδηλατοδρόμους, για ελεύθερα πεζοδρόμια, για δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης, για καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών ώστε να αρχίσουν να χρησιμοποιούν λιγότερο τα οχήματα γιατί κάνουν κακό στην υγεία και άλλα πολλά. 

Αλήθεια, τι έγιναν όλα αυτά; 

Καλό θα είναι λοιπόν, προτού τα «ρίξουμε» στους άλλους, να δούμε (και να πούμε) τι έχουμε κάνει εμείς ή τι θα κάνουμε στο άμεσο μέλλον, γιατί η κατάσταση στην πόλη γίνεται όλο και πιο αφόρητη και το καλοκαιράκι πλησιάζει. 

Βέβαια, μην ξεχνάμε, ότι το Α και το Ω του κυκλοφοριακού προβλήματος στα Χανιά, έχει να κάνει με την οδηγική μας συμπεριφορά. Ό,τι και να κάνει ο τροχονόμος ή ο δήμαρχος, αν εμείς είμαστε γαϊδούρια, τότε το πρόβλημα θα υπάρχει.. και ξέρετε και ξέρουμε όλοι τι εννοώ.

Χθεσινή φωτογραφία με αυτοκίνητο που έχει μπλοκάρει το ένα ρεύμα στη Λ. Παπανδρέου

χθεσινή φωτογραφία - αμάξι εχει μπλοκάρει το ένα ρευμα στην Λ. Παπανδρέου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook