Έχουν μετατρέψει τους γιατρούς σε εργαζόμενους λάστιχο στο κέντρο υγείας Κισσάμου σύμφωνα με ανακοίνωση της Τ.Ε. Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ στην οποία αναφέρεται ότι σύντομα ακολουθεί και το κέντρο υγείας Βάμου.

Όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση:

«Δεν έχουν τέλος τα βάσανα για ασθενείς, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό από τη συνεχή υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας.

Όπως μας ενημερώνουν οι εργαζόμενοι στο κέντρο υγείας Κισσάμου η κυβέρνηση τους έφερε προ τετελεσμένων δίνοντας εντολή στο κέντρο υγείας να εφημερεύει μόνο με 2 γιατρούς, έναν αγροτικό και έναν επιμελητή, χωρίς νοσηλεύτρια, χωρίς ασθενοφόρο, χωρίς φύλακα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών, ενώ το κέντρο υγείας Κισσάμου καλύπτει τεράστια έκταση.

Όπως καταγγέλλουν βάζουν λεφτά από τη τσέπη τους για αναλώσιμα. Η εντολή είναι να εφαρμοστούν αυτά άμεσα μέσα σε 3-4 μέρες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ακολουθεί και το κέντρο υγείας Βάμου.

Οι εργαζόμενοι του κέντρου υγείας Κισσάμου σε συνέλευσή τους αποφάσισαν να απέχουν από τέτοιες εφημερίες, μη θέλοντας να αναλάβουν τέτοιες επικίνδυνες ευθύνες. 

Ο τομέας της Υγείας και Ασφάλισης είναι κερδοφόροι τομείς για τις επενδύσεις του κεφαλαίου ώστε να ξεπεράσει τη κρίση του. Όσο του αδειάζει τη γωνία το δημόσιο σύστημα τόσο ενισχύεται. Αυτό το δρόμο ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή. Καλούμε το λαό να αντιπαλέψει αυτή τη πολιτική, να συμμετέχει στους αγώνες του ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος στη κατεύθυνση της ανατροπής αυτής της βαρβαρότητας ώστε ο λαός να απολαμβάνει το πλούτο που παράγει.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook