Ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για πολλές χώρες, όπως  και για την Ελλάδα. Η ποιότητα, ωστόσο, στις επιλογές διαμονής είναι ένα από τα στοιχεία που παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην πορεία αυτού του τομέα. Ποια θέση, λοιπόν, μπορεί να έχει η Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία; Η www.trivago.gr πραγματοποίησε σχετική έρευνα και παρουσιάζει την κατάταξη των χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη και παγκοσμίως.
 
Οι 25 χώρες τις Ευρώπης με τα καλύτερα ξενοδοχεία

Η Ευρώπη απαρτίζεται από χώρες με αρκετά υψηλό επίπεδο, όσον αφορά στα ξενοδοχεία που διαθέτουν. Την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις χώρες που διαθέτουν τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης καταλαμβάνει η Βοσνία Ερζεγοβίνη, ακολουθούμενη από το Λιχτενστάιν και το Μονακό.

Η Ελλάδα, αγαπημένος τουριστικός προορισμός για πολλούς, ευρωπαίους και μη, καταλαμβάνει τη 17η θέση μεταξύ των 25 χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη. Λίγο πιο κάτω, στη 19η θέση εμφανίζεται η Πορτογαλία, ενώ η Ιταλία είναι 22η.

Η κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία ολοκληρώνεται με την Κύπρο. Στις πρώτες 25 θέσεις δεν κατάφεραν να εμφανιστούν, μεταξύ άλλων, η Ελβετία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία.
 
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται η κατάταξη των 25 κορυφαίων χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη:


 
Οι 100 χώρες με τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο:
Στο πλαίσιο της ίδια έρευνας, εξετάζοντας την αντίστοιχη παγκόσμια κατάταξη, οι πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από εξωτικούς προορισμούς, με την πρώτη πεντάδα να σχηματίζεται από τα Νησιά Turks & Caicos, Κέιμαν, Lesser Antilles, τις Μαλδίβες και την Αγία Λουκία της Καραϊβικής. Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των 100 κορυφαίων χωρών, καταλαμβάνοντας την 67η θέση, λίγο πιο ψηλά από την Κύπρο, που είναι 79η. Η Ιταλία συναντάται 74η, ενώ από της πρώτες 100 θέσεις της παγκόσμιας λίστας λείπει, μεταξύ άλλων χωρών της Ευρώπης, η Ισπανία.
 
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 15 πρώτες χώρες της κατάταξης των 100 κορυφαίων παγκοσμίως με τα καλύτερα ξενοδοχεία:


Δείτε όλη τη λίστα με τις 100 χώρες που έχουν τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο

Σχετικά με την έρευνα:

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ξενοδοχεία της βάσης δεδομένων της που έχουν περισσότερες από 10 κριτικές και τις χώρες που έχουν περισσότερα από 10 ξενοδοχεία.