Περίπου ένα χρόνο μετά τη στυγερή δολοφονία του ζευγαριού στο Σφηνάρι Κισάμου, η αποκάλυψη ότι γιος της οικογένειας, εμπλέκεται στο άγριο φονικό και συνελήφθη από τις αρχές, συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Τελευταία ενημέρωση:20:41

Αργά το μεσημέρι, με βάση τα εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του 47χρονου γιου και ακόμη δύο ατόμων, ηλικίας 34 και 49 ετών, που συμμετείχαν στη διπλή δολοφονία, οι τρεις  προσαχθέντες στον ανακριτή, τελικώς συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία. 

Οι τρεις συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Δευτέρα, για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή, καθώς και της απόπειρας ληστείας, που τους βαραίνουν.

Το ιστορικό της εξιχνίασης της υπόθεσης από τις αρχές

Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το διπλό φονικό μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανιών, προέκυψε ότι ο 49χρονος έπεισε τον 47χρονο, γιο του 78χρονου θύματος, να τον πληροφορήσει, σχετικά με τη φύλαξη μεγάλου χρηματικού ποσού (περίπου 60.000 ευρώ), που είχε στο σπίτι του ο 78χρονος, ύστερα από αναλήψεις που είχε πραγματοποιήσει σε προγενέστερο χρόνο από Τραπεζικά Καταστήματα.

Οι τρεις δράστες, το μοιραίο απόγευμα της 15ης Φεβρουαρίου,  μετέβησαν με το αυτοκίνητο του  49χρονου, στο σπίτι των ηλικιωμένων, με σκοπό τη ληστεία. Στο σπίτι μπήκαν ο 49χρονος και ο 34χρονος, ενώ ο 47χρονος παρέμεινε στο αυτοκίνητο.

Για να εξαναγκάσουν τους ηλικιωμένους να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων, τους κατάφεραν χτυπήματα με ξύλο και μαχαίρι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τους. Ακολούθως, χωρίς να εντοπίσουν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν ενώ για να αποκρύψουν τα ίχνη τους πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική περιοχή.

Από αστυνομικούς της ασφάλειας διενεργήθηκαν έρευνες στα σπιτια των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν απομίμηση όπλου (replica) και ναρκωτικά δισκία.

Επιπλέον σε βάρος του 49χρονου και του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων και στη συνέχεια εκδόθηκαν εντάλματα συλλήψεως από την κ. Ανακρίτρια Χανίων σε βάρος τους, τα οποία εκτελέστηκαν άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook