Με μια μεγάλη μουσικοχορευτική βόλτα στην πόλη αποχαιρέτησαν τις γιορτές και τα Θεοφάνεια τα Καλικαντζαράκια του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ». Με τα γνωστά πειράγματά τους, τις ζαβολιές και τραγούδια τους τα τελευταία καλικαντζαράκια αποχαιρέτησαν το 2015. Ξεσήκωσαν την πόλη και έδωσαν μια νότα παράδοσης με τα πατροπαράδοτα Κρητικά κάλαντα των Φώτων που γνώριζαν απταίστως!

Από την Πύλη Ιησού στην πλατεία Κορνάρου όπου έγινε η πρώτη στάση στο άγαλμα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας στην πλατεία Ελευθερίας όπου έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από όλους στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης. Από την Δαιδάλου έως τη Βικελαία Βιβλιοθήκη, την πλατεία Λιονταριών και την Ενετική Λότζια. Στο Δημαρχείο Ηρακλείου τα καλικαντζαράκια του Ομίλου  «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» – έπειτα από πρόσκληση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Αριστέας Πλεύρη- χόρεψαν χορούς της Κρήτης μέσα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου κάτι που ίσως γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του Δημοτικού Μεγάρου. 

Η παρέα των μικρών παραδοσιακών Καλικαντζάρων συνέχισε για αρκετή ώρα την πειραχτική και τραγουδιστική της περιδιάβαση στους σημαντικούς  δρόμους του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου σκορπώντας ευχές και χαμόγελα σε όλους τους περαστικούς και στον εμπορικό κόσμο της πόλης. Μαζί τους ήταν και ο εκπρόσωπος των Κρητικών Αι Βασίληδων του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» ο οποίος ανανέωνε το εορταστικό ραντεβού για την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 οπότε είναι και η επίσημη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας αποκλειστικά για τα μέλη του Ομίλου σε κεντρική μουσική αίθουσα του Ηρακλείου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook