Ενημερωτική συνάντηση για το Ασφαλιστικό και έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου "Δομίνηκος Θεοτοκόπουλος" στις 25 Ιανουαρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το νέο Ασφαλιστικό, μια αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, μετατρέπει το σύστημα σε ανταποδοτικό και πλήττει καίρια τους σημερινούς ασφαλισμένους, τους προς συνταξιοδότηση, αλλά και όλους τους σημερινούς συνταξιούχους, αφού με αυτό θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες, προσαρμοσμένοι στους δημοσιονομικούς στόχους Κυβέρνησης και δανειστών, με τον επανυπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται και με την ενοποίηση όλων των Ταμείων σε ένα (Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης).

  Είναι απόλυτα βέβαιο ότι η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» θα οδηγήσει σε ένα σχέδιο νόμου με ακόμα χειρότερους όρους αλλά και ότι στο μέλλον θα υπάρχουν ειδικές ρήτρες που θα μεταβάλουν το ύψος των συντάξεων αυτόματα και δικτατορικά στο πλαίσιο της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων.

Στο πλαίσιο των βίαιων και αντεργατικών αλλαγών στο ασφαλιστικό Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 ενημερωτική συνάντηση για το ασφαλιστικό και Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο της Π. Ακαδημίας (53ο-54ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου). Συγκεκριμένα:

Ενημερωτική Συνάντηση στις 18:00 μ.μ. για το Ασφαλιστικό με βασικό ομιλητή τον εργατολόγο κ. Αθανάσιο Μαντά.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 19:00 μ.μ. για την αγωνιστική συσπείρωση του κλάδου μπροστά στην αναμενόμενη απεργιακή κινητοποίηση και θα παρθούν αποφάσεις για τη συνέχεια και ένταση των αγώνων απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε."