Συνέντευξη Τύπου για το ασφαλιστικό των αγροτών παρέθεσαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στις δηλώσεις του ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι όταν σταδιακά αντικαθιστούμε το ΕΚΑΣ από την εθνική σύνταξη, ουσιαστικά διορθώνουμε το πρόβλημα δεν το επιδεινώνουμε. Προσπαθούμε να αντιμετώπισουμε το πρόβλημα με δύο βασικούς κανόνες: Κοινωνική δικαιοσύνη, μεγαλύτερη βοήθεια στους αδύναμους και ισονομία. 

Σε ότι αφορά του αγρότες ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι στους αγρότες έδιναν μια προνοιακή παροχή. Εμείς θέλουμε οι αγρότες να παίρνουν σύνταξη όπως όλοι οι Έλληνες. Στις συναντήσεις μου τέθηκε ο ΟΓΑ να διατηρηθεί όπως είναι. Λέμε όμως πως όλοι οι έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ταμείο και να είναι ίσοι και προς τις εισφορές και ως προς τις συντάξεις.

Οι αγρότες σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο θα παίρνουν την εθνική σύνταξη 384 ευρώ και ότι πάρουν από τις ασφαλιστικές εισφορες. Μάλιστα όπως είπε το 88% των αγροτών δηλώνουν εισόδημα κατω από 5000 ευρώ. Γιαυτό στους άλλους έχουμε βάλει 586 ευρώ το μήνα, για τους αγρότες λέμε πιο κάτω, το 80% του ανειδίκευτου εργάτη.

Πάντως ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε διορθώσεις αρκεί όπως τόνισε να μην υποχωρούν από τη βασική αρχή.

“Πέντε χρόνια μνημόνιο. Είναι λογικό να ανησυχούν οι αγρότες. Καλά κάνετε και ανησυχείτε. Δείτε όμως τις προτάσεις μας. Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας. Τώρα είναι ο καιρός να τα φτιάξουμε αυτά. Στον καιρό της κρίσης. Για τα δύσκολα είμαστε. Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook