Έχουν ξεκινήσει και εκτελούνται στον οικισμό Καμπιά του Δήμου Αποκορώνου οι εργασίες του έργου με τίτλο “Ανάπλαση εντός οικισμού Καμπιά”  προϋπολογισμού μελέτης 130.000,00 € (με Φ.Π.Α.). από την ανάδοχο εταιρεία ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε . 

Το έργο χρηματοδοτείται από από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» με  συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη. 

Ό Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανέφερε ότι η επέμβαση αφορά σε μια εσωτερική διαδρομή του οικισμού που τον διασχίζει γραμμικά. Στον οικισμό δεν υπάρχουν μεγάλα πλατώματα και ο μόνος διαθέσιμος κοινόχρηστος χώρος είναι η αυτή η διαδρομή. Τα κτίσματα είναι στην πλειοψηφία τους καλοδιατηρημένα, παρουσιάζουν ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία και διατηρούν την μικρή κλίμακα και τον χαρακτήρα της γειτονιάς.

Η εσωτερική διαδρομή που πρόκειται να διαμορφωθεί, έχει συνολικό μήκος περίπου 180μ και έχει ικανό πλάτος για την κίνηση αυτοκινήτου εξυπηρετώντας τους κατοίκους του οικισμού. Η διαδρομή αυτή είναι σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της ασφαλτοστρωμένη. Η ανάπλαση αφορά διαμόρφωση με επιστρώσεις από πέτρινο κυβόλιθο, επιφανειακή διευθέτηση των ομβρίων και εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού και αστικού εξοπλισμού.