Στην Ελλάδα φθάνουν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου μια σειρά από υψηλόβαθμα στελέχη κινεζικών Funds με σκοπό να αξιολογήσουν τις συνθήκες που επικρατούν στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού, προκειμένου εν συνεχεία να αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες.

Πρόκειται για στελέχη που εκπροσωπούν ορισμένες από τις εταιρείες κολοσσούς της Κίνας, όπως η Seawings Aircraft (Jiangsu), Wuxi Industrial Development Group, Wuxi Communications Industry Group και Aviador Holdings.

Η κινεζική αντιπροσωπεία επισκέπτεται τη χώρα μας κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του κ. Φώτη Χατζηανδρώνη, αποκλειστικού αντιπροσώπου του καινούργιου υδροπλάνου Dornier Seastar για την περιοχή της Μεσογείου.
 
Αρχικά, η κινεζική αποστολή θα μεταβεί στην Κέρκυρα, για να πραγματοποιήσει αυτοψία στο μοναδικό, επί του παρόντος, αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο της χώρας μας, ενώ εν συνεχεία, την Κυριακή το απόγευμα, θα έχει συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχους, αλλά και με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Σπύρο Στεφανίδη.

«Μέσα στις προθέσεις μας είναι να αναπτύξουμε άμεσα ένα πλήρες δίκτυο υδατοδροµίων στην Ελλάδα, η λειτουργία των οποίων θα δημιουργήσει μία νέα αγορά, διευρύνοντας την γκάμα των υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού και των αερομεταφορών στην χώρα μας, ανοίγοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας» ανέφερε σχετικά ο κ. Φ. Χατζηανδρώνης, ο οποίος εκτός από αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Dornier, είναι και εκ των βασικών μετόχων της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Η κινεζική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχει επίσης και ο κ. Conrado Dornier, Founder & CEO της κατασκευάστριας εταιρείας υδροπλάνων Dornier Seawings, θα παραμείνει στην χώρα μας έως και την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, καθώς έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης, του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και με έλληνες επιχειρηματίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook