Πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η οικογένεια της άτυχης Κατερίνας Σταματάκη - Ζουραράκη, η οποία μαζί με τον Διομήδη Τσικανδυλάκη, άφησαν την τελευταία τους πνοή στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στις 12 Ιανουαρίου στον κόμβο Καστελίου.

Μέχρι στιγμής, εκτός της οδηγού που πέρασε από το μοιραίο σημείο, λίγα λεπτά πριν το θανατηφόρο τροχαίο, και κάλεσε την Τροχαία, βλέποντας τις νερομπαριέρες να μπαίνουν μέσα στο δικό της ρεύμα κυκλοφορίας, κατέθεσε και η συνοδηγός του ίδιου αυτοκινήτου, ενός πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν άλλες 8 καταθέσεις διερχόμενων οδηγών, με συναφές περιεχόμενο.

Οι οδηγοί έχουν υποστηρίξει ότι τα διαχωριστικά (νερομπαριέρες) που υπήρχαν σε ένα τμήμα του δρόμου που εκτελούνταν εργασίες, λόγω του δυνατού αέρα είχαν περάσει μέσα στη λωρίδα κυκλοφορίας προς Χερσόνησο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Κατερίνας Σταματάκη, Γιώργος Κοκοσάλης σε δηλώσεις στο ekriti.gr κάνει έκκληση και στους συγγενείς του Διομήδη Τσικανδυλάκη να βρουν τη δύναμη, μέσα στη θλίψη τους και να κινητοποιηθούν, προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Κρήτη, οδηγώντας στο θάνατο δύο νέους ανθρώπους. Παράλληλα ο κ. Κοκοσάλης, κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το τροχαίο δυστύχημα, να καταθέσει.

Με τη μηνυτήρια αναφορά η οικογένεια της άτυχης γυναίκας ζητά να ελεγχθεί αν τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα ασφαλείας, τηρήθηκαν από τον ανάδοχο του έργου αλλά και τυχόν ευθύνες του επιβλέποντα.

Πηγή: e-kriti.gr