Γνωρίζαμε τις προθέσεις και τα αιτήματα των απεργών, στηρίζουμε τον αγώνα τους, αλλά δεν είχαμε καμία σχέση με τη διοργάνωση του ταξιδιού τους από τα Χανιά στην Αθήνα. Αυτό υποστηρίζει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σε ανακοίνωσή του, στην οποία κάνει λόγο εσφαλμένες πληροφορίες που διοχετεύτηκαν από ΜΜΕ και πολιτικούς κύκλους.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, οι ίδιοι ενημέρωσαν από την πρώτη στιγμή τους μετανάστες πως η κίνησή τους θα ήταν «παρακινδυνευμένη», αφού υπήρχε ο κίνδυνος παρεκτροπών, «που δεν θα συμβάλλουν στην επίλυση των αιτημάτων τους».

Απαντώντας σε σχετικές ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες το Φόρουμ χρηματοδοτείται από το ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζεται ότι δεν έχει λάβει χρηματοδότηση από κανέναν. Συμμετέχει όμως ως εταίρος σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όποτε μπορεί και έχει πάρει δωρεές από σχολεία, ιδρύματα και άλλους φορείς.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει ούτε στελέχη, ούτε δικά του γραφεία και φιλοξενείται σε χώρους των μελών του.

Ένα από τα αιτήματά του εδώ και χρόνια είναι να υπάρξει επίσημη χρηματοδότηση (από τμήμα του παραβόλου που πληρώνουν οι μετανάστες την ανανέωση της άδειας παραμονής τους), ώστε να καταστεί δυνατή η εκπροσώπησή τους» αναφέρεται, θίγοντας μια από τις βασικές ελλείψεις στην Ελλάδα στην ένταξη μεταναστών.

Στα άλλα κράτη της ΕΕ-15, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, οι οργανώσεις μεταναστών χρηματοδοτούνται από το κράτος αφού θεωρούνται συνομιλητές στα μέτρα που λαμβάνονται γι αυτούς.

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διευκρινίζει επίσης, πως δεν ανήκει σε συγκεκριμένο κομματικό χώρο, ότι υποστηρίζει το νόμο για την χορήγηση ιθαγένειας καθώς αποτελεί ένα από τα ουσιαστικότερα μέτρα ένταξης και ότι έχει ασκήσει επανειλημμένως κριτική στο νόμο 3386/2005 για τη νομιμοποίηση, τα προβλήματα του οποίου αποτελούν την αιτία της κατάστασης που ζούμε σήμερα.

Τέλος, σημειώνει ότι η επίθεση κατά του προέδρου του κ. Αχμέτ Μοαβία έχει ως στόχο να χτυπηθεί η εκπροσώπηση των μεταναστών και η παρουσία τους ως συνομιλητών στη μεταναστευτική διαδικασία.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook