Επίθεση στις ηγεσίες της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, τις οποίες κατηγορεί ότι υποκινούνται από κομματικό συμφέρον και "φορώντας αποκλειστικά κομματικά γυαλιά πρωτοστατούν στην στείρα άρνηση που εκφράζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης", εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων σε  ανακοίνωση που εξέδωσε για το ασφαλιστικό.

"Είναι γεγονός ότι η σύνδεση της ασφαλιστικής υποχρέωσης κάθε επαγγελματία με το εισόδημά του, μπορεί ν’ αποτελέσει τη βάση για ένα απλό, προοπτικά αξιόπιστο, δίκαιο νέο ασφαλιστικό σύστημα. Πρόκειται για μια πάγια θέση του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος. 

Σήμερα οι ηγεσίες της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ φορώντας αποκλειστικά κομματικά γυαλιά και παραβλέποντας το πραγματικό συμφέρον εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων, πρωτοστατεί στην στείρα άρνηση που εκφράζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εκλεγμένοι εκπρόσωποι, υποτίθεται, συνολικά των συμφερόντων του κλάδου, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διακηρύσσουν την καθαρά κομματική τους αντίθεση χωρίς να εκφέρουν την παραμικρή αντιπρόταση. 

Να θυμίσουμε ότι και το περασμένο καλοκαίρι οι ίδιοι άνθρωποι πρωτοστατούσαν για το ΝΑΙ του δημοψηφίσματος, που, αν περνούσε, θα προκαλούσε αυτόματη μείωση κατά 30% όλων των συντάξεων, όπως ήταν το σχέδιο Γιούνγκερ που απέρριψε ο ελληνικός Λαός. 

Να θυμίσουμε ακόμα ότι μέχρι σήμερα καμιά άλλη πρόταση για τη λύση του ασφαλιστικού δεν δίνει προοπτική επιβίωσης του συστήματος". 

Για τα όσα προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων σημειώνει:

"Δεν ισχυριζόμαστε ότι πρόκειται για το τέλειο, ασφαλώς υπάρχουν σημεία που θέλουν βελτίωση και επαναπροσέγγιση. Δεν παραβλέπουμε ότι πρωτίστως το νέο ασφαλιστικό καθεστώς πρέπει να «κλειδώσει» πάνω σε ένα εξίσου αξιόπιστο και δίκαιο, μόνιμο φορολογικό σύστημα. 

Δεν μπορούμε όμως να μην αναγνωρίσουμε ότι, για πρώτη φορά, επιχειρείται μια αναδιάταξη που δεν θα έχει θύματα τους μόνιμα θιγμένους, που είναι οι μικροί και πολύ μικροί ασφαλισμένοι. Που προσπαθεί να ρυθμίσει το ύψος των εισφορών αναλογικά με την πραγματική οικονομική δυνατότητα κάθε επιχείρησης. Θέλουμε να σταματήσει ο παραλογισμός να πρέπει να πληρώσει ως ασφαλιστική υποχρέωση ένα πολυκατάστημα η ένα κεντρικό μαγαζί το ίδιο ποσόν με τον μικροεπιχειρηματία, τον μικρό μαγαζάτορα . 

Ασφαλώς χρειάζεται περισσότερη συζήτηση κοινωνικός διάλογος και προ παντός επιχειρήματα. Εκείνο που σίγουρα δεν χρειάζεται και μάλλον προβλήματα και σύγχυση προκαλεί, είναι ο ισοπεδωτικός αρνητισμός της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας" .