Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε η προσέλευση εθελοντών  στην κεντρική αίθουσα της ΑΝΕΚ με σημαντική ανταπόκριση στο κάλεσμα για την διπλή προσφορά ζωής.

Λϊγο αίμα για την κάλυψη των αναγκών πολλών συνανθρώπων μας και λίγο σάλιο ως δείγμα για πιθανούς δότες μυελού των οστών. 

Η διοργάνωση της διπλής εθελοντικής προσφοράς διοργανώθηκε σε συνεργασία του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Χανίων «Αγ.Ιωάννης»., του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς και στήριξης «Ορίζοντας» και της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης.

«Η μεγάλη κληρονομιά της Κρήτης είναι και οι άυλες αξίες της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης»  επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΚ κ.Γιώργος Κατσανεβάκης

 

Η πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών κα Δέσποινα Ροδουσάκη ανέφερε πως το αποτέλεσμα των δράσεων του συλλόγου το 2015 ήταν ελπιδοφόρο καθώς συγκεντρώθηκαν 715 φιάλες αίματος, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 2014.

 

Στην διαδικασία για την συλλογή δειγμάτων  για δότες μυελού των οστών αναφέρθηκε εκ μέρους του «Ορίζοντα» η κα Αργυρώ Δρακάκη, γνωστοποιώντας πως ήδη ο σύλλογος αναζητά δότες για τρία παιδιά.

Οι εθελοντές μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της ΑΝΕΚ μέχρι τις 2 μμ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook