Εκδήλωση «Ευαισθητοποίησης της νεολαίας για την Ελια και το Ελαιόλαδο"  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  28 Ιανουαρίου  5.30 μμ έως 8.30 μμ  στην  Αίθουσα του Δημαρχείου Κισσάμου.  

Η εκδήλωση αυτή που οργανώνεται απο τον ΣΕΔΗΚ και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολαδου σε συνεργασία με τον Δήμο Κισάμου  και  το 30 Δημοτικό και 3ο Νηπιαγωγείο Κισσάμου είναι Πέμπτη κατά σειρά που οργανώνεται στην Κρητη μετά της ανάλογες εκδηλώσεις που οργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Πέραμα με συμμετοχή  250  Παιδιών Γονέων, στο Ηρακλειο   στον Θεατρικό Σταθμό με συμμετοχή 300  παιδιών και γονέων, στην Γέργερη με συμμετοχή  160 παιδιών και  γονέων και στο Κολυμβάρι στην Ορθόδοξη Ακαδημία με συμμετοχή  άνω των 400  παιδιών και γονέων.

Στην  εκδήλωση στο Καστέλι όπου προκειται να  παρουσιαστούν διάφορα πρωτότυπα θεατρικά δρώμενα που σχεδιαστήκαν και προετοιμάστηκαν απο  εκπαιδευτικούς  του 3ου Δημοτικού  και 3ου Νηπιαγωγείου, προβλέπεται να συμμετάσχουν οι  μαθητές που θα παρουσιάσουν τα θεατρικά δρώμενα αλλά και οι   γονείς,  και αρκετοί συγγενείς και γνωστοί  τους.  

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, εκτός από τα θεατρικά δρώμενα για την ελιά και το λαδί περιλαμβάνονται   και σύντομες εισηγήσεις σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις του ελαιολαδου και τις αρνητικές των σπορέλαιων στην υγεία των ενήλικων  και νέων,  εκθέσεις ζωγραφικής παιδιών.

Στο τέλος της εκδήλωσης  θα προσφερθούν  στα παιδιά  εδέσματα παρασκευασμένα  αποκλειστικά με ελαιόλαδο απο Ταβέρνα του Δικτυού "Ελαιογευσίες"  αλλά και από μητέρες των παιδιών 

Στο πρόγραμμα  της εκδήλωσης περιλαμβάνεται  η πρόσφορα στα παιδιά του βιβλίου «Παιχνίδια με την Ελια» που έχει εκδώσει ο ΣΕΔΗΚ καθώς   απονομή  Επαίνων στα Σχολειά και τους μαθητές που συνεργάσθηκαν  στην εκδήλωση.
      
Που αποβλέπει και τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

-Ευαισθητοποίηση της νεολαίας του νησιού  για την υγιεινή, γευστική και πολιτιστική αξία του ελαιολάδου.
-Προώθηση κατανάλωσης ελαιολάδου αντι σπορελαίων στις επιχειρήσεις εστίασης.
-Βελτίωση του επιπέδου υγιεινής διατροφής των παιδιών και  ενηλίκων μόνιμων κατοίκων και  τουριστών του νησιού
-Ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού  στα αστικά κέντρα και στην ενδοχώρα. 
 -Προτίμηση και κατανάλωση τοπικών προϊόντων και την ενίσχυσης της απασχόλησης στο νησί.
Οι δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι: 
    (α).Έκδοση δυο  βιβλίων  που θα απευθύνονται το ένα σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού και το άλλο σε μεγαλύτερα παιδιά Δημοτικού.
     (β).Παραγωγή   ψηφιακού υλικού που θα απευθύνεται σε παΐδια Δημοτικού και θα περιλαμβάνει e-book, CD και διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια 
     (γ) Έκδοση των βιβλίων  και του  ηλεκτρονικού υλικού  στα Αγγλικά  και διάθεση του σε παιδιά  ξένων Τουριστών  σε συνεργασία με Ξενοδοχεία και άλλες Τουριστικές Επιχειρησεις.
     (δ).Οργάνωση  ειδικών εκδηλώσεων  σε συνεργασία με Δήμους, Σχολεία και άλλους Φορείς σε διάφορα μέρη της Κρήτης