Την Παρασκευή 22/01/2016 στα Γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. συναντήθηκαν, η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, με τον Σύλλογο Ξενοδόχων, τον Ο.Ε.Β.Ε.Ρ, τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων «Ξένιος Ζεύς», τον Σύλλογο Εστίασης & Διασκέδασης και τον Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων διαβεβαίωσαν την επιτροπή ότι θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις με στόχο την καλύτερη δυνατή διοργάνωση.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εκστρατεία “ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ” η οποία ξεκίνησε το 2013 με στόχο την ενεργή συμμετοχή όλων των Ρεθυμνιωτών στην οικονομική στήριξη του Καρναβαλιού.

Συμφωνήθηκαν τα ποσά που έχουν οριστεί για κάθε κατηγορία επιχειρήσεων και κατατέθηκαν προτάσεις για την αποτελεσματικότερη συλλογή των χρηματικών ποσών καθώς και άλλες μορφές δράσεων που καλύπτουν τις ανάγκες του Καρναβαλιού.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων, Μανώλης Τσακαλάκης, σχολίασε σχετικά ότι: “Εννοείται ότι θα το στηρίξουμε ξανά, καθώς όσοι έχουν όφελος από το Καρναβάλι είναι και αυτοί που πρώτοι πρέπει να το βοηθούν. Θα συμβάλλουμε στο να ανδρωθεί ακόμη περισσότερο. Με τους 15.000 καρναβαλιστές πέρυσι, ήρθε πλέον στη 2η θέση πανελλαδικά, νιώθουμε υπερήφανοι και οφείλουμε ένα τεράστιο μπράβο στην Οργανωτική Επιτροπή.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ρεθύμνου, Κοσμάς Περπιράκης, ανέφερε ότι: “Οι έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες του Ρεθύμνου στήριζαν και στηρίζουν το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Παροτρύνουμε όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας μας να συνεισφέρουν έμπρακτα, αφού η οικονομική συμμετοχή είναι χαμηλή και να υπάρξει η δυνατότητα ακόμα χαμηλότερης συμμετοχής για όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά χωρίς εγγραφή στο “ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ”, εξάλλου η συμμετοχή είναι που μετράει.

Εκ μέρους του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων “Ξένιος Ζευς”, ο Πρόεδρος Μανώλης Περράκης τόνισε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Συλλόγου, φέτος είναι η πρώτη φορά που θα συνεισφέρει οικονομικά στο εγχείρημα.

Ο Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης δια στόματος του Προέδρου, Ανδρέα Κλαψινού δεσμεύθηκε για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των μελών του για την οικονομική ενίσχυση του “ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ”, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι θα υπάρξει εκπρόσωπος του Συλλόγου στη διαδικασία συλλογής του εκάστοτε ποσού ανά επιχείρηση, όπως και ότι θα δοθεί εφάπαξ περαιτέρω ποσό σε μια προσπάθεια από την οποία όλοι λίγο ως πολύ ωφελούνται, ενώ υπάρχει στα σκαριά και δρώμενο με κοινωνικό πρόσημο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων, Στράτος Μπερέτης δήλωσε επί του θέματος: “Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε οικονομικά για να στηθεί, να διατηρηθεί και να είναι βιώσιμο το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι για να συνεχίσει την ανοδική πορεία που του αξίζει. Οι Τουριστικοί Πράκτορες θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό με το έργο και τον οβολό μας στην όλη προσπάθεια.

Τέλος, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, δήλωσαν ότι φάνηκε από τη συνάντηση και την ανταπόκριση που υπήρξε, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και είναι αισιόδοξοι, ότι θα είναι επιτυχής η έκβαση της εκστρατείας “ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ”, η οποία μάλιστα φέτος αποκτά νέα διάσταση, ακολουθώντας το μότο της διοργάνωσης 

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2016: ΖΩ, ΔΡΩ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook