Άμεση προτεραιότητα έθεσε για την Περιφέρεια Κρήτης την κατασκευή ενός σύγχρονου Βόρειου Οδικού Άξονα, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ο κ. Αρναουτάκης έπειτα από σχετική παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ζαχαρία Κεφαλογιάννη, υπεραμύνθηκε της πρότασης που έχει ήδη καταθέσει η περιφέρεια στο αρμόδιο υπουργείο υποδομών και αφορά την κατασκευή του ΒΟΑΚ χωρίς διόδια με χρηματοδότηση από την ευρωπαϊκη τράπεζα επενδύσεων.Υποστήριξε μάλιστα ότι το μεγαλόπνοο έργο είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει με κονδύλια του ΕΣΠΑ ή μέσω κρατικής χρηματοδότησης. Μάλιστα δεσμεύτηκε να αναλάβει η Περιφέρεια την εκπόνηση της συνολικής στρατηγικής μελέτης προκειμένου το έργο να εισέλθει σε τροχιά υλοποίησης, με στόχο ο συνολικός φάκελος που θα αποσταλεί στην ευρωπαϊκη τράπεζα επενδύσεων να θεωρηθεί πλήρης και να ΄΄τρέξουν΄΄και οι σχετικές διαδικασίες.

Ο κ. Αρναουτάκης στάθηκε στην πολιτική βούληση του απαιτείται για να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που έχει διαμορφωθεί, στάθηκε ωστόσο στην καλή συνεργασία που έχει αναπτύξει μέχρι και σήμερα τόσο με τον Γιώργο Σταθάκη όσο και με τον Χρήστο Σπίρτζη.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στον Φεβρουάριο αναμένονται εξελίξεις στο θέμα του ΒΟΑΚ καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να έχει πειστεί από την πρόταση της Περιφέρειας για ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο χωρίς διόδια  αν και αγκάθι ωστόσο- όπως άλλωστε ανέφερε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης- παραμένει η συνολική μελέτη που απαιτείται. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook