Βραδιά ποίησης Χανιωτών λογοτεχνών διοργανώνει η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης ( Δεσποτικό), την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και ώρα 7 μμ.

ΟΡΟΙ –ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι κάτοικοι Χανίων ή κατάγονται από τα Χανιά . Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, πρέπει να στείλουν ένα μόνο  ποίημά τους στο e-mail nikolakakis@crete.gov.gr ή (εναλλακτικά) στη Δ/νση : “ Ένωση Πνευματικών Δημιουργών   8ης Δεκεμβρίου 44 Χανιά 73100”  μέχρι και την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016.

Η συμμετοχή να υπογράφεται με ονοματεπώνυμο ή φιλολογικό ψευδώνυμο (τα πραγματικά στοιχεία σε παρένθεση). Επίσης πρέπει να αναγράφεται η διεύθυνση κατοικίας του δημιουργού και το τηλέφωνό του, κατά προτίμηση το κινητό.

Το ποίημα (ήδη δημοσιευμένο ή ανέκδοτο) μπορεί να είναι οποιουδήποτε είδους (επικό, λυρικό, σατιρικό , ρίμα, ενότητα μαντινάδων κ.τ.λ.), αρκεί να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις :

– Να είναι ισοσύλλαβο και ομοιοκατάληκτο ( με οποιοδήποτε είδος ομοιοκαταληξίας).
– Να μην ξεπερνά τους 16 στίχους. 

Τα κείμενα θα επιλέξει (όσον αφορά τους όρους συμμετοχής) ειδική επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της Ε.Π.Δ.
Όσοι προκριθούν, μπορούν να διαβάσουν οι ίδιοι το ποίημα τους στην εκδήλωση. Αν δεν το επιθυμούν ή για οποιοδήποτε λόγο απουσιάζουν, το ποίημα θα διαβαστεί από άτομα που θα ορίσει η Ε.Π.Δ.

Όλα τα ποιήματα που θα ακουστούν, θα αποτελέσουν υλικό για την έκδοση σχετικού βιβλίου.
Η δράση αυτή αποσκοπεί στο να αναδείξει το τοπικό δυναμικό στο πεδίο της ποίησης και να καταγράψει τις δημιουργίες του , έτσι ώστε να παραμείνουν στο πέρασμα των χρόνων αντικείμενο μελέτης για τους τωρινούς και τους επόμενους  .

Για διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 28210-31984 και 6973433905, καθώς και στο nikolakakis@crete.gov.gr. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook