Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό,που θα πραγματοποιηθούν 1 και 4 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Συνάδελφοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες

Μετά και την συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό (σχέδιο νόμου),  η  κυβέρνηση επιμένει  στην ψήφιση και εφαρμογή του.

Έχουμε τοποθετηθεί για την  αναγκαιότητα απόσυρσης του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου που στοχεύει στην κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

            Το ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοαγροτών.

            Η κυβέρνησή ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά, που δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για λογαριασμό του κεφαλαίου.

            Η «κοινωνική δικαιοσύνη» της κυβέρνησης είναι η εξομοίωση προς τα κάτω, ο φτωχός να πληρώνει για το φτωχότερο και το κεφάλαιο να μένει στο απυρόβλητο.

            Η λύση είναι μία: Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για τα ελλείμματα στα Ταμεία: Το κράτος και η μεγάλοεργοδοσία. Να επιστραφούν πίσω όσα κλάπηκαν διαχρονικά, με τα «τοξικά ομολόγα», τα διάφορα «κουρέματα», την πρόσφατη αρπαγή των αποθεματικών των ταμείων από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να πληρωθεί το ΔΝΤ.

Κάθε μέρα θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Τώρα  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.  Να τους γίνουμε εφιάλτης. Να μην επιτρέψουμε να περάσει από τις πλάτες μας ακόμη ένα νομοθετικό έκτρωμα.  Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα.
Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη και την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια, σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε συνάδελφο στην κινητοποίηση που οργανώνει η ΠΑΣΕΒΕ

Τη Δευτέρα 1/2/2016 στις 9 το πρωί βγαίνουμε στους δρόμους. Εμείς οι μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι θα ενώσουμε τον αγώνα μας, στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι της πόλης μας.  Πρώτο ραντεβού στην αρχή της αγοράς                      ( Δικαιοσύνης – 1866) και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ στον πεζόδρομο Γιαννιτσών (τέρμα της 1866 πλ. Κορνάρου).

Καλούμε τους συναδέλφους επαγγελματοβιοτέχνες, μικρέμπορους, αυτοκινητιστές, τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ να συμμετέχουν. Με αποφασιστικότητα, αγωνιστική ετοιμότητα να εμποδίσουμε την συζήτηση του νόμου –λαιμητόμου στη βουλή.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook