Σήμερα ημέρα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων  παράσταση διαμαρτυρίας στο  Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) με το παρακάτω ψήφισμα:    
                                                                                     
"Εμείς και οι οικογένειές μας, το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα αντιλαϊκή καταιγίδα. Το 3ο μνημόνιο, οδηγεί σε νέα κλιμάκωση της επίθεσης εις βάρος μας, προκειμένου να ανακάμψει ακόμα περισσότερο η κερδοφορία των ντόπιων και Ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων.

Το επόμενο διάστημα περιμένουμε  νέα λουκέτα και θα αφορούν κυρίως τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλη ευθύνη για τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα, πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματά μας. 
Την ίδια ώρα που ζητάνε νέες θυσίες από τους εργαζόμενους ,τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους.
Την ίδια ώρα χαρίζονται  νέα προνόμια, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές.
Η φοροδιαφυγή των αυτοαπασχολούμενων ποινικοποιείται και αντιμετωπίζεται με δρακόντεια μέτρα και αντίστοιχο νομικό οπλοστάσιο και την ίδια ώρα  υπάρχει η νόμιμη φοροαποφυγή των μεγάλων ομίλων με τους αναπτυξιακούς νόμους . 
Αν  μέχρι τώρα πολλοί  συνάδελφοι βρίσκονταν  στα όρια της εξόντωσης με τα  νέα μέτρα , η κυβέρνηση στοχεύει στον γρήγορο αφανισμό μας.
Εμείς οι μικροί έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι  είμαστε σε αυτούς που οι άλλοι ονομάζουν «διαρθρωτικό πρόβλημα», μη βιώσιμο.

Δεν πάει άλλο .Δεν έχουμε να πληρώσουμε. Τα χρέη στον ΟΑΕΕ, στην εφορία, στις τράπεζες, μας έχουν πνίξει! Αντιστεκόμαστε σε αυτή την πολιτική και με τη σημερινή μας κινητοποίηση  διεκδικούμε:

Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων ,επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. 
Να θεωρηθούν όλα τα βιβλιάρια ασθενείας ανεξαρτήτως οφειλών.
Διαγραφή των τόκων, των προσαυξήσεων, των προστίμων. Πάγωμα του υπόλοιπου των χρεών.
Να μειωθούν δραστικά οι εισφορές. Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας.
Αποδέσμευση δόσεων από τυχόν ρυθμίσεις από τις τρέχουσες εισφορές.
Επίδομα ανεργίας σε όλους που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους από αδυναμία συνέχισης.
Να επιστραφούν τα δισεκατομμύρια ευρώ που κλάπηκαν από το ταμείο.
Κρατική χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το ΚΕΑΟ, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών,  πρέπει να σταματήσει  να πιέζει με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς  τους μικρούς εμπόρους  και αυτοαπασχολούμενους. Αν συνεχιστούν οι πιέσεις  θα κλείσουν τα μικρομάγαζα και θα αλωνίζουν ελεύθερα οι μεγάλες επιχειρήσεις  που στηρίζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις."