Την έλευση του Νέου Έτους γιόρτασε και φέτος η επιχειρηματική κοινότητα του Ηρακλείου σε μια λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος παρουσία επιχειρηματιών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, των  διοικητικών υπηρεσιών και των τραπεζών. 

Ακολούθησε η καθιερωμένη ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στα σημαντικά γεγονότα του περασμένου έτους και στους επιμελητηριακούς στόχους της νέας χρονιάς.

Ο κ. Αλιφιεράκης  επισήμανε ότι «υπάρχει αδήριτη ανάγκη για μια επανεκκίνηση της οικονομίας. Για μια νέα αρχή. Ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο, που δεν θα στηρίζεται σε πήλινα πόδια, αλλά θα δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή και στα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Που θα υποστηρίζεται μέσα από ένα ρεαλιστικό και φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα και θα δημιουργεί θέσεις απασχόλησης. Θα στοχεύει στην ανακοπή της καθοδικής πορείας, στην παραγωγική ανασυγκρότηση και όχι στη δημοσιονομική σταθερότητα με φτωχοποίηση των πολιτών, στην παραγωγική και κοινωνική καθίζηση, στην τεχνολογική υστέρηση της χώρας. Θα στηρίζει τον εξαγωγικό προσανατολισμό των επιχειρήσεων, με πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες δράσεις. Και θα επιμένει στην αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και τοπικών πρώτων υλών, ως συγκριτικών πλεονεκτημάτων για την ελληνική επιχειρηματικότητα».

Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, διά του κ. Αλιφιεράκη,  απένειμε τιμητική πλακέτα στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο κ. Καραμαλάκη Μιχάλη, τιμώντας τον για το έργο του και την κοινωνική του προσφορά.