Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για τα θέματα Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη πραγματοποίησαν στη Βουλή αργά χθες το απόγευμα  οι φορείς, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού Ηρακλείου και οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης εν όψει της 8ης Φεβρουαρίου, ημερομηνίας λήξης τακτοποίησης των αυθαιρέτων. 

Σε σχετική ανακοίνωση απο το γραφείο του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη, αναφέρονται και τα εξής:

“Σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησαν οι φορείς της Κρήτης και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού Ηρακλείου με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη την προηγούμενη Δευτέρα (25.1.2016) στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Υπουργός κατά τη συνάντηση στη Βουλή ενημερώθηκε λεπτομερώς για τη διάσταση και τις ιδιαιτερότητες του προβλήματος των αυθαιρέτων στο Νομό Ηρακλείου. Ο Υπουργός, αφού άκουσε προσεκτικά όλους τους φορείς και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια συνάντηση που κράτησε πάνω από δύο ώρες, ανακοίνωσε και επίσημα για πρώτη φορά την ολιγόμηνη παράταση στη ρύθμιση των αυθαιρέτων και την προετοιμασία του Υπουργείου σε ένα καινούργιο νόμο με άλλη αρχιτεκτονική. Απάντησε θετικά στο αίτημα για συμμετοχή και εκπροσώπων του Νομού Ηρακλείου στην επιτροπή του Υπουργείου που ήδη έχει συγκροτηθεί για τη νέα νομοθετική ρύθμιση για τα αυθαίρετα, ζητώντας και τη συνδρομή όλων των φορέων με προτάσεις για το νέο νόμο. 

Στα πλαίσια της σύσκεψης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης παρέδωσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος ορισμένες προτάσεις και θέσεις όπως αυτές καταγράφηκαν στη σύσκεψη της προηγούμενης Δευτέρας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μεταξύ αυτών, η παράταση στην ημερομηνία τακτοποίησης των αυθαιρέτων με στόχο να ολοκληρωθεί η διαβούλευση που απαιτείται και να προετοιμαστεί η νέα νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, η άμεση αποτύπωση της πραγματικότητας με ακριβή, συγκεκριμένα στοιχεία, και όχι κατ’ εκτίμηση, πριν την νέα νομοθέτηση, και ο εξορθολογισμός και κατ’ επέκταση η δραστική μείωση των προστίμων όλων των κατηγοριών (κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι, αγροτικές αποθήκες κλπ).

Εκτός από τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ηγουμενίδη, Σωκράτη Βαρδάκη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, στη συνάντηση παρευρέθηκαν καταθέτοντας προτάσεις και παρουσιάζοντας πλευρές του ζητήματος ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Αναστασάκης, ο Πρόεδρος και εκπρόσωποι του ΤΕΕ – Tμήματος Ανατολικής Κρήτης, καθώς και  οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Οικιστών.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook