Νέες δυνατότητες ανοίγονται σε μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις της Κρήτης, απο την σύμβαση συνεργασίας που υπεγράφη το πρωί του Σαββάτοιυ μεταξύ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).

Με την σύμβαση αυτή, η Τράπεζα Χανίων έχει πλέον την δυνατότητα να παρέχει χρηματοδότηση σε πελάτες της, εξαγωγείς, υπο την προυπόθεση ότι οι εξαγωγές τους θα είναι ασφαλισμένες στον ΟΑΕΠ, που – ως γνωστόν – ασφαλίζει τις εξαγωγές έναντι εμπορικών και πολιτικών κινδύνων μη πληρωμής.

Βασικό χαρακτηριστικό της συνεργασίας είναι οι ιδιαίτερα επωφελείς για τους πελάτες όροι, οι οποίοι διασφαλίζουν την ευέλικτη χρηματοδότησή της εξαγωγικής  επιχείρησης. 

Πρόκειται για την εφαρμογή και στους πελάτες της Τράπεζας Χανίων του προγράμματος “Εξωστρέφεια” μέσω του οποίου εξασφαλίζεται για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, κεφάλαιο κίνησης μέχρι και 1.000.000 ευρώ για 4 μήνες με μοναδική προυπόθεση την ασφάλιση του τιμολογίου εξαγωγής στον Οργανισμό.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Τράπεζας Χανίων κ.Μιχάλης Μαρακάκης με αυτή την συνεργασία, η Τράπεζα Χανίων έχει την δυνατότητα νσ στηρίξει ακόμη περισσότερο τις εξαγωγές ελληνικών και ειδικά κρητικών προιόντων ενισχύοντας την εξωστρέφεια της κρητικής οικονομίας

Στο πως λειτουργεί ο Οργανισμός και κυρίως στο πως λειτουργεί το πρόγραμμα ενίσχυσης των εξαγωγικών επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΟΑΕΠ κ. Θέμης Καλπακτσόγλου.

 

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Γ.Γ. Εμπορίου κ. Αντώνης Παπαδεράκης, ο οποίος αφού επεσήμανε την θετική πορεία που είχαν οι ελληνικές εξαγωγές το 2015, έκανε λόγο και για προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης των εξαγωγικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Στην εκδήλωση περευρέθησαν και εκπρόσωποι φορέων καθώς και εξαγωγικών επιχειρήσεων επιδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για την νέα αυτή υπηρεσία της Τράπεζας Χανίων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook