Ει δυνατόν και απόψε να δρομολογηθεί πλοίο για τον Πειραιά, ζητούν οι βουλευτές της Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας έκκληση προς τον ΠΝΟ να διαθέσει για το λόγο αυτό, προσωπικό ασφαλείας, διευκολύνοντας τους παραγωγούς να αποφύγουν μεγαλύτερη ζημιά.

"Σεβόμαστε απολύτως τον απεργιακό αγώνα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που έχει σαν αποτέλεσμα να παραμένουν καθηλωμένα στο νησί εκατοντάδες μεταφορικά μέσα, με τα οποία γίνεται η διακίνηση των ευπαθών αγροτικών προϊόντων προς την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη. Ταυτόχρονα συμμεριζόμαστε την αγωνία των παραγωγών , ιδιαίτερα των κηπευτικών θερμοκηπίου, που αντιμετωπίζουν τον υπαρκτό κίνδυνο μεγάλης οικονομικής καταστροφής. Μιας καταστροφής που θα αγγίξει τα όρια της οικονομικής πανωλεθρίας σε περίπτωση που η απεργία διαρκέσεΙ", αναφέρεται σε επιστολή που συνυπογράφουν οι βουλευτές Χανίων, Α.Μπαλωμενάκης, Β.Βαγιωνάκη, οι βουλευτές Ηρακλείου Ν.Ηγουμενίδης και Σ.Βαρδάκης και ο βουλευτής Λασιθίου Μ.Θραψανιώτης.

Οι βουλευτές ζητούν από την ΠΝΟ να φύγει καράβι απόψε κιόλας από την Κρήτη, σημειώνοντας ότι:

"Η λύση που προτείνεται είναι να διατεθεί από την ΠΝΟ προσωπικό ασφαλείας ώστε να δρομολογηθεί άμεσα, (ει δυνατόν και απόψε) ένα πλοίο για τον Πειραιά. Είναι μια λύση που θα διευκολύνει τους παραγωγούς να αποφύγουν μεγαλύτερη ζημιά ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει και την απήχηση των απεργιακών αιτημάτων. Έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν με καλό αποτέλεσμα. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας καλείται να κάμει αυτό το θαρραλέο και κοινωνικά δίκαιο βήμα» 

Διαβάστε την επιστολή των βουλευτών

ΚΟΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Π.Ν.Ο.  ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΠΑΘΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Σεβόμαστε απολύτως τον απεργιακό αγώνα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που έχει σαν αποτέλεσμα να παραμένουν καθηλωμένα στο νησί εκατοντάδες μεταφορικά μέσα, με τα οποία γίνεται η διακίνηση των ευπαθών αγροτικών προϊόντων προς την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη. Ταυτόχρονα συμμεριζόμαστε την αγωνία των παραγωγών , ιδιαίτερα των κηπευτικών θερμοκηπίου, που αντιμετωπίζουν τον υπαρκτό κίνδυνο μεγάλης οικονομικής καταστροφής. Μιας καταστροφής που θα αγγίξει τα όρια της οικονομικής πανωλεθρίας σε περίπτωση που η απεργία διαρκέσει. 

Εκτιμούμε ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση με μια συνεννόηση, που ούτε τον απεργιακό αγώνα θα υπονομεύσει αλλ’ ούτε και θα προκαλέσει οικονομικά δυσβάστακτες παράπλευρες απώλειες σε ένα κοινωνικό στρώμα που δεν είναι και δεν πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπο με τους απεργούς.

Η λύση που προτείνεται είναι να διατεθεί από την ΠΝΟ προσωπικό ασφαλείας ώστε να δρομολογηθεί άμεσα, (ει δυνατόν και απόψε) ένα πλοίο για τον Πειραιά. Είναι μια λύση που θα διευκολύνει τους παραγωγούς να αποφύγουν μεγαλύτερη ζημιά ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει και την απήχηση των απεργιακών αιτημάτων. Έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν με καλό αποτέλεσμα. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας καλείται να κάμει αυτό το θαρραλέο και κοινωνικά δίκαιο βήμα


Οι Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κρήτης

ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Ν. Χανίων

ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΒΑΛΙΑ, Ν. Χανίων

ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, Ν. Ηρακλείου

ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Ν. Ηρακλείου

ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, Ν. Λασιθίου