Τους τρεις Μεγίστους Φωστήρες, τον Μεγάλο Βασίλειο, τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον  Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, γιόρτασε με λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση που επιμελήθηκε και συντόνισε το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως, ξεκίνησε με την ευλογία της Αγιοβασιλόπιττας από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, ιερείς της Μητροπόλεως μας, αντιπροσωπεία από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής,  τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και πλήθους κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του πολιτιστικού μας κέντρου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο διάκονος π. Αλέξανδρος Ξηρουχάκης, ενώ κεντρικός ομιλητής που αναφέρθηκε στη σχέση των Τριών Ιεραρχών με την επιστήμη ήταν ο αξιόλογος Θεολόγος κ. Χρήστος Φραδέλος.

Στη συνέχεια αποδόθηκαν εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως, ευαρέσκειες σε 4 ανθρώπους που υπηρέτησαν και υπηρετούν την παιδεία στον τόπο μας.

Τα βιογραφικά των τεσσάρων ”δασκάλων”, του Πρυτάνεως του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασιλείου Διγαλάκη, του Καθηγητού του ΤΕΙ στα Χανιά κ. Ιωάννου Καλιακάτσου,  του Προϊσταμένου της Διευθύνσεως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Μαραγκάκη Μανούσου και του Δ/ντου της Π/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Ηλία Ποντικάκη, ανέγνωσε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ενώ ο Σεβασμιώτατος απένειμε τις τιμητικές ευαρέσκειες στον καθένα ξεχωριστά, προσφέροντας και   μία όμορφη φιλοτεχνημένη εικόνα των Τριών Ιεραρχών.

Την όμορφη εκδήλωση πλαισίωσε μελωδικά η υπέροχη χορωδία της Ενορίας Μουρνιών υπό την Δ/νση του Χοράρχου κ. Δημητρίου Κολλίντζα.

Αναφερόμενος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  στο έργο και την προσφορά των Τριών Ιεραρχών έκλεισε την εκδήλωση, ευχαριστώντας τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη ο οποίος βρίσκεται πίσω όπως ανέφερε από κάθε επιτυχημένη εκδήλωση, το Γραφείο Νεότητος και τον Δ/ντη αυτού διάκονο π. Δημήτριο Δερμιτζάκη, την Ενορία Μουρνιών με την εξαιρετική χορωδία της, την Ενορία Αγίου Ιωάννου Χανίων, τους χορηγούς της βραδιάς και όλο τον κόσμο που παρακολούθησε την όμορφη αυτή εκδήλωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook