Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το νικηφόρο σερί του απέναντι στον Πλατανιά, επικρατώντας όπως και πέρσι των “ερυθρόλευκων” με σκορ 3-2 και πρωταγωνιστή τον Καλτσά.

Βέβαια για να… ανοίξει το παιχνίδι και να έρθει αυτό το σκορ ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να εκμεταλλευτεί τραγικό λάθος του Γκνιάτιτς και να προηγηθεί στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Καλτσά. Στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης πέρα από το δοκάρι του Κλωναρίδη στο 10’ οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν την εστία του Σωτηρίου, ενώ από την άλλη ο Πλατανιάς δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, ανάμεσα στις οποίες και ένα δοκάρι σε εκτέλεση κόρνερ του Μενδρινού (12’).

Στην πρώτη φάση του β’ μέρους ο Καλτσάς (52’) έκανε το 0-2. Ο Γουνδουλάκης μείωσε σε 1-2 με το πρώτο φετινό του γκολ (62’), αλλά σε μία αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-3 με τον Κλωναρίδη (69’).

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν τα… παράτησε και μείωσε στο 73’ με τον Ράμος, αλλά παρά τη φιλότιμη προσπάθεια και την πίεση προς την εστία του Στιλ δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή.

Οι φάσεις του αγώνα
9’ Από σέντρα του Κουλιμπαλί ο Ταυλαρίδης δεν απομάκρυνε και στο σουτ του Γουνδουλάκη η μπάλα βρίσκει στο πόδι του Τελάντερ και καταλήγει κόρνερ. Στην εκτέλεση από τον Μενδρινό ο Μπανανά πιο ψηλά απ’ όλους με κεφαλιά στέλνει την μπάλα άουτ. 
10’ Κάθετη πάσα του Πέτριτς στον Κλωναρίδη, που αποφεύγει τον Σωτηρίου αλλά στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. 
12’ Σουτ του Κουλιμπαλί η μπάλα κοντράρει σε αντίπαλο και καταλήγει κόρνερ. 
12’ Ο Μενδρινός εκτέλεσε το κόρνερ και προσπάθησε να σκοράρει με την μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι. 
14’ Πάσα του Αποστολόπουλου σουτ του Μενδρινού ψηλά άουτ. 
20’ Κάθετη πάσα του Μουνάφο, το σουτ του Αποστολόπουλου καταλήγει άουτ. 
22’ Ο Δημήτρης κερδίζει την μπάλα από τον Πέτριτς και βρίσκει χώρο για το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ. 
45+1’ ΓΚΟΛ: Τραγικό λάθος του Γκνιάτιτς που προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Σωτηρίου αλλά την απέσπασε ο Καλτσάς και σε κενή εστία πλάσαρε για το 0-1. 
52’ ΓΚΟΛ: Ο Κλωναρίδης γυρίζει στον Μέστο που βγάζει τη σέντρα και ο Καλτσάς προλαβαίνοντας τον Κουλιμπαλί με κεφαλιά κάνει το 0-2. 
57’ Σέντρα του Καλτσά προβολή του Κλωναρίδη άουτ. 
63’ ΓΚΟΛ: Ο Ράμος με το στήθος στρώνει στον Μιλούνοβιτς, που αποφεύγει τον Εσιέν, η μπάλα φτάνει στον Γουνδουλάκη, που με τη σειρά την περνάει πάνω από τον Πράνιτς και πλασάρει για το 1-2. 
69’ ΓΚΟΛ: Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Μπουμάλ κάνει εξαιρετική μπαλιά στον Κλωναρίδη που “πατάει” περιοχή και με σουτ κάνει το 1-3. 
73’ ΓΚΟΛ: Κόρνερ του Μιλούνοβιτς κεφαλιά του Ράμος και 2-3. 
88’ Τραγικό λάθος του Μπανανά ο Λουντ χάνει απίστευτη ευκαιρία σουτάροντας άουτ.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μερκενίδης-Πάτρας (Μακεδονίας)
4ος διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες κάρτες: Δημήτρης (12’), Κουλιμπαλί (55’), Ταυλαρίδης (90+2′)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Δημήτρης, Σελίν, Γκνιάτιτς, Μουνάφο (57’ Μιλούνοβιτς), Μενδρινός (81’ Ανγκούλο), Αποστολόπουλος (63’ Ντίνας), Γουνδουλάκης, Ράμος.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ (51’ λ.τρ. Λουντ), Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν, Αμπέντ, Καλτσάς (68’ Μπουμάλ, 83’ λ.τρ. Εβαντζελίστα), Κλωναρίδης, Πέτριτς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook