«Σύνδρομο αναπνευστικού»: Σε αυτές τις δυο λέξεις συμπυκνώνεται στην ιατροδικαστική εξέταση, που ολοκληρώθηκε, η βραχεία και μοιραία διαδρομή της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, στο νοσοκομείο Βενιζέλειο όπου εισήχθη στις 28 Δεκεμβρίου 2015 για να υποβληθεί σε χειρουργείο για “κρεατάκια” και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) όπου κατέληξε μια ημέρα αργότερα έχοντας εμφανίσει βαρύτατες επιπλοκές μετά την επέμβαση και κατά το ξύπνημα από τη νάρκωση.

Το αποτέλεσμα της ιστολογικής εξέτασης που διενήργησε ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νικόλαος Γούτας και το οποίο εστάλη το περασμένο Σάββατο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αναγράφει ότι ο θάνατος της 4χρονης οφείλεται σε “σύνδρομο αναπνευστικού”.

Για το αποτέλεσμα έχουν ενημερωθεί τόσο η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, κυρία Ελπίδα Σπανουδάκη όσο και οι δικηγόροι της οικογένειας Παρασκάκη.

Η εξέταση των δειγμάτων των ιστών από ζωτικά όργανα του άτυχου παιδιού αναμενόταν με μεγάλη αγωνία τόσο από την οικογένεια όσο και από την ιατρική κοινότητα για να αποσαφηνιςτεί τι ακριβώς συνέβη στον οργανισμό του κοριτσιού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης για τα “κρεατάκια”. Διότι ενώ αρχικά η διαδικασία της αφύπνισης (φαινόταν ότι) προχωρούσε ομαλά, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι γονείς του παιδιού από τον χειρουργό, η μικρή Μελίνα υπέστη πνευμονικό οίδημα και ανακοπή, καταλήγοντας τελικά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Σημειώνεται ότι μετά τον θάνατο του παιδιού η αναισθησιολόγος που είχε αναλάβει τη νάρκωση και την αφύπνιση του, κυρία Νεκταρία Πολάκη, υποβλήθηκε σε πειθαρχικό έλεγχο για κλοπή οπιούχων φαρμάκων από το ΠΑΓΝΗ η οποία έγινε τον περασμένο Μάιο. Η ίδια η γιατρός, η οποία είναι και πρώτη εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, παραδέχτηκε την κλοπή των ναρκωτικών φαρμάκων τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο αφορμή για την πειθαρχική της δίωξη ήταν ο θάνατος της Μελίνας Παρασκάκη. 

Εν τω μεταξύ, οι γονείς της 4χρονης Μελίνας δίνουν σήμερα κατάθεση στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διενεργείται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook