Απαντήσεις για το έργο αποκατάστασης της πλατείας ελευθερίας ζήτησαν από τη δημοτική αρχή, με ερώτηση τους οι Ενεργοί Πολίτες κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου.

Κατά την δίλεπτη τοποθέτηση του, ο επικεφαλής της παράταξης Ηλίας Λυγερός τόνισε ότι το έργο, παρά την αναγκαιότητα του, δεν ήταν σύννομο, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, η δημοτική αρχή δεν ακολούθησε όλες τις απαιτούμενες από το νόμο ενέργειες για την εκτέλεση του, καθώς το έργο δεν έγινε με αυτεπιστασία.

Παράλληλα άσκησε δρυμήτατη κριτική στη δημοτική αρχή για έλλειψη διαφάνειας, ρωτώντας “πως και από ποιον εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου, με ποια διαδικασία ανατέθηκε και ποιος είναι ο προϋπολογισμός του.

Αναλυτικά η ερώτηση των Ενεργών Πολιτών:

“Στο τέλος του προηγούμενου έτους ο Δήμος πραγματοποίησε εργασίες αποκατάστασης στην πλατεία Ελευθερίας. Οι εργασίες αυτές (τρίψιμο – καθάρισμα και δημιουργία αντιολισθηρού δαπέδου) αποπερατώθηκαν στο μεγάλο τμήμα λίγο πριν την εορταστική περίοδο. Με την σημερινή μας παρέμβαση ζητάμε:

Πως και από ποιόν εγκρίθηκε η εκτέλεση του παραπάνω έργου, με ποια διαδικασία ανατέθηκε και ποιος είναι ο προϋπολογισμός του;

 Είναι γνωστό ότι καμιά έγκριση και ανάθεση δεν ψηφίστηκε από την οικονομική επιτροπή και το έργο δεν έγινε με αυτεπιστασία.

Μήπως η μη συνέχιση του σε όλη την έκταση της πλατείας έχει να κάνει με το ότι δεν έχει βρεθεί ο τρόπος πληρωμής του εργολάβου;

Θέλομε να πιστεύομε ότι η τακτοποίηση του έργου και της δαπάνης δεν θα γίνει από πίστωση Δημοτικής εταιρείας χωρίς ουσιαστικό έλεγχο”.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, απαντώντας στη ερώτηση του Ηλία Λυγερού, επεσήμανε ότι οι εργασίες στην πλατεία ελευθερίας ήταν απαραίτητες και αναγκαίες για την αντιολισθηκότητα του δαπέδου, ενώ τόνισε ότι τηρήθηκε κατά γράμμα η νομιμότητα, καθώς, όπως είπε, το έργο έγινε με αυτεπιστασία ενώ τα δύο μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση του έργου, παραχωρήθηκαν δωρεάν από τον εργολάβο στον δήμο και για αυτό τον λόγο δεν υπάρχουν τιμολόγια!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook